«مسعود اسکندري» افزود: از ميان اين آثار که در جلسات کارشناسي ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان ايلام واجد شرايط ثبت شناخته شدند با ثبت 10 اثر تاريخي و معنوي در فهرست ميراث ملي موافقت شد.
او افزود: آثار تاريخي به ثبت رسيده شامل قلعه اسماعيلخان، سنگنوشته نخجير، اشکفت اماره، مجموعه آسيابهاي ماژين، تپه اشکمگاو، بقاياي معماري کلاته، محوطه و بقاياي معماري کاورتوه قديم و محوطه خشيني ميشود.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان ايلام با بيان اينکه با ثبت حصيربافي و بازيهاي بومي و محلي موافقت نشد، خاطرنشان کرد: موسيقي مقامي مور در استان ايلام و جاجيمبافي از جمله آثار به ثبت رسيده در فهرست ميراث معنوي هستند.
مديرکل ميراثفرهنگي استان ايلام با اشاره به اهميت آثار معنوي گفت: با توجه به اينکه فرهنگ بومي و محلي بايد حفظ و مستندسازي شوند بنابراين ثبت آثار معنوي و تاريخي به حفاظت آثاري که در معرض فراموشي قرار دارند، کمک ميکند. همچنين ثبت برخي از آثار و آئينهاي معنوي و شاخص استان تاثير بسياري بر مردم استان دارد و ديدگاه آنها را نسبت به ميراثفرهنگي تغيير ميدهد.
در معرفي موسيقي مقامي مور ميتوان گفت، مور از آوازهاي کهن ريشهدار زاگرسنشينان است که خاستگاه آن را بايد اطراف رود سيمره دانست. درون مايه مور کاملا حزين و اندوهناک بوده و سوزناکي آن هم در وصف مصيبتهاي بزرگ چون مرگ عزيزان، سرداران و بزرگان است.
مور رايجترين آواز يا سرود در ميان لکها است که با چندين ريتم و مقام موسيقايي ميخوانند. اين سرود ذاتا حزنانگيز و دلتنگ کننده بوده و با اشعار حماسي و عاطفي غمناکي خوانده ميشود.
/117
انتهای پیام/