رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشورمان نيز در اين ديدار بر لزوم توجه بيشتر آن سازمان به توسعه و ترويج گردشگري تاکيد کرد و از دبير کل سازمان جهاني جهانگردي خواست تا با اعزام مشاورهاي بينالمللي به انتقال دانش فني و استاندارد نوين روز دنيا به کشورمان بدنه گردشگري کشور را حمايت کنند.
«احمدزاده» همچنين آمادگي خود را جهت تقويت روابط بين سازمان کنفرانس اسلامي OIC و سازمان جهاني جهانگردي UNWTO به عنوان پل ارتباطي و بواسطه نفوذ خوب ايران در آن سازمان اعلام داشت.
در پايان مقرر شد دو طرف در خصوص جزئيات توسعه همکاريها بررسي کنند و در آينده نزديک (احتمالا در مهرماه سال آينده) در جريان مجمع عمومي UNWTO موضوعات بطور مفصل طرح و وارد فاز عملياتي شود.
«احمدزاده کرماني» رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، کشورمان هم چنين در جريان ديدار و گفتگو با «والترمزمبي» وزير گردشگري زيمباوه اظهار داشت : به اعتقاد دولت جمهوري اسلامي ايران ؛ زيمباوه کشوري استقلال يافته و در مسير توسعه و ايران نيز کشوري توسعه يافته در زمينه هاي Hightech (تکنولوژي پيشرفته ) است ؛ لذا از آنجايي که بسياري از کشورهاي توسعه يافته دانش فني و تکنولوژي دست دوم و سوم خود را به کشورهاي در حال توسعه انتقال ميدهند، کشور جمهوري اسلامي ايران آماده ارائه دستاوردهاي دست اول خود به ملت و دولت زيمباوه است و در انجام اين تعاملات و به منظور تقويت همگرايي فکري و اعتقادي ؛ ابزار گردشگري ساز و کار بسيار مناسبي است.
وزير گردشگري زيمباوه نيز در اين ديدار اظهار اميدواري کرد تا در چارچوب تفاهمات صورت گرفته در سال 2010؛ کميته مشترک فني گردشگري دو کشور آغاز به کار کند.
او افزود : در چارچوب تفاهمات بعمل آمده زيمباوه قصد دارد دفتر گردشگري خود را در ايران افتتاح کند.
«والترمزمبي» با اشاره به حمايتهاي زيمباوه از جمهوري اسلامي ايران در مجامع بين المللي؛ از دولت جمهوري اسلامي ايران تقاضا کرد تا از مواضع دولت زيمباوه براي ميزباني نشست مجمع عمومي UNWTO در سال 2013 در نشست آتي حمايت کند.
خاطرنشان ميشود؛ اين رويداد در صورت تاييد اکثريت اعضاي مجمع عمومي قرار است به ميزباني کشورهاي زامبيا؛ زيمباوه و بوتسوانا برگزار شود.
«والترمزمبي» وزير گردشگري زيمباوه در اين ديدار از «احمدزاده کرماني» معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي ، صنايعدستي و گردشگري کشورمان براي بازديد از زيمباوه و تقويت مناسبات گردشگري بين دو کشور دعوت بعمل آورد.
«احمدزاده» هم چنين در حاشيه نشست شوراي اجرايي سازمان جهاني جهانگردي ملل متحد UNWTO در مومباساي کنيا در ديدار با «نجيب بالالا» وزير گردشگري کنيا اظهار داشت : نگاه دولت جمهوري اسلامي ايران در توسعه تعاملات با کشورهاي آفريقايي مبتني بر سياستهاي ضد استعماري و حمايت از همه ملتهاي محروم است.
معاون رييس جمهوري کشورمان افزود : جمهوري اسلامي ايران با دستيابي به هفت صنعت و تکنولوژي برتر دنيا در مسير رشد و توسعه گامهاي موثري برداشته و آماده انتقال معلومات و دانش فني خود به کشورهاي ديگر نظير کنيا است و در عين حال آمادگي دارد در زمينه اکوتوريسم که کنيا به واسطه توانمنديهاي زيست محيطي خود اقدامات موثري در اين زمينه به عمل آورده از تجارب و ظرفيتسازيهاي اين کشور استفاده کند.
در اين ديدار دو طرف بر ضرورت تحکيم روابط و مناسبات دو کشور در زمينه گردشگري تاکيد کردند و مقرر شد در ادامه اجرايي کردن تفاهمات بعمل آمده در سند تفاهمنامه همکاريهاي گردشگري بين دو کشور که در جريان سفر «محمود احمدي نژاد»رئيس جمهور ايران به کنيا به امضاء رسيد گام هاي جديدي برداشته شود.
تسهيل شبکه حمل و نقل بين دو کشور، ترغيب سرمايهگذاري در پروژههاي ذيربط با صنعت گردشگري از جمله تفاهمات صورت گرفته است و با توجه به روابط قوي حاکم بر مراودات دو جانبه و قرابتهاي اجتماعي ، فرهنگي و مذهبي دو کشور، طرفين اظهار اميدواري کردند تا ارتقا روابط و مبادلات گردشگري بين دو کشور در سطح مطلوب ارتقا يابد.
يادآور ميشود؛ در ضيافت شام افتتاحيه نشست شوراي اجرايي UNWTO معاون نخست وزير جمهوري کنيا با ابراز بالاترين مراتب خوشامدگويي دولت خود به معاون رئيس جمهور و نماينده دولت جمهوري اسلامي ايران در کرسي هيات رئيسه افتتاحيه نشستها، براي دولت و ملت ايران آرزوي توفيق کرده و علاقمندي دولت خود را بر تحکيم بيشتر روابط ابراز داشت.
نشست سه روزه شوراي اجرايي سازمان جهاني جهانگردي ملل متحد UNWTO با حضورفعال ايران و بيش از 30 کشور جهان در سطح وزرا ، معاونين وزرا و مقامات عاليرتبه گردشگري و سياسي کشورهاي عضو از29 تا 31 خرداد 1390 (19 تا 21 ژوئن2011 )در مومباساي کنيا برگزار شد و درافتتاحيه مجموعه نشستهاي شوراي اجرايي «روح اله احمدزاده کرماني» معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشورمان در کرسي هيات رئيسه مراسم افتتاحيه حضور يافت.
انتخاب شعار روز جهاني جهانگردي براي سال بعد، تببين جايگاه کشورها در سازمان جهانگردي و روند گردشگري بين المللي، رايزني براي تخصيص برخي از کمکهاي علمي، فني و تخصصي، مبادله اطلاعات و تنظيم مکاتبات و اسناد، تخصيص اعتبارات و بودجهها، ارايه گزارش عملکرد سازمان جهانگردي و تنظيم بيانيههاي پاياني اجلاس از جمله محورهاي کاري اين اجلاس بود.
گفتني است هشتاد و نهمين اجلاس شوراي اجرايي سازمان جهاني گردشگري سال گذشته در کيش برگزار شد و جمهوري اسلامي ايران هم اکنون از جانب منطقه آسيا و اقيانوسيه عهده دار کرسي نمايندگي در شوراي اجرايي سازمان جهانگردي سازمان ملل متحد است.
/104
انتهای پیام/