باغ‏هاي پاسارگاد و ارم شيراز ثبت جهاني شدند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «فريدون فعالي» افزود:در سي و پنجمين نشست کميته ميراث‏جهاني در پاريس نخستين پرونده زنجيره‏اي جمهوري اسلامي ايران حاوي دستاوردهاي جديد براي جمهوري اسلامي ايران در موضوع ثبت ميراث‏فرهنگي در مقياس بين‏المللي بوده است که پرونده باغ‏هاي ايراني با اختصاص پنج معيار از شش معيار مورد نظر يونسکو به ثبت جهاني رسيد .

او ادامه داد: اين پرونده معرف 9 باغ منحصر به فرد ايراني است که باغ‏هاي پاسارگاد و باغ ارم از استان فارس در اين پرونده به فهرست ميراث جهاني پيوستند.

مديرکل ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري فارس با بيان اينکه ثبت پرونده باغ ايراني افتخاري برزگ براي نشان دادن و معرفي بيش از پيش تاريخ و فرهنگ ايران به جهانيان است،گفت : باغ ايراني سابقه‏اي طولاني از زمان هخامنشيان دارد که باغ پاسارگاد به عنوان نخستين الگوي چهار باغ درجهان تأثيرات شگرفي در ادوار پس از خود در سراسر جهان گذاشته است و از اين حيث در جايگاه ويژه‏اي قرار دارد .

«فريدون فعالي» با اشاره به اين‏که قرار گرفتن اين دو باغ درفهرست جهاني مي‏تواند حمايت‏هاي مادي و معنوي جهاني را براي مجموعه‏ها در برداشته باشد،اظهار داشت: ثبت اين دو باغ در فهرست آثار يونسکو در معرفي هر چه بيشتر اين مکان‏ها و جذب گردشگران خارجي و داخلي تأثير بسزايي دارد و اين امر برلزوم توسعه برنامه‏ريزي‏ها براي حفاظت بيشتر از اين مکان‏ها مي‏افزايد.

«فعالي»، گفت: طبق کنوانسيون ميراث‏جهاني، ميراث‏فرهنگي و طبيعي آثار ارزشمند و غير قابل جايگزيني است که نه تنها به يک ملت بلکه به تمامي انسان‏ها تعلق دارد و از دست رفتن اين آثار به هر شکل ضايعه‏اي در ميراث تمامي مردم جهان است.

او وظيفه اين کنوانسيون را شناسايي، محافظت و حفاظت ميراث‏فرهنگي و طبيعي با ارزش و برجسته جهاني و انتقال آن به نسل‏هاي آينده دانست و ادامه داد: افزايش اعتبار فهرست ميراث‏جهاني، اطمينان از حفاظت مناسب از ميراث‏جهاني، تشويق ظرفيت‏سازي کار آمد در کشورهاي عضو کنوانسيون، افزايش آگاهي، مشارکت و پشتيباني عموم از آثار جهاني از جمله اهداف و مزيت‏هاي ثبت آثار در فهرست ميراث‏جهاني است.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390041132