يک روان‌شناس در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، افراد داراي ميزان استرس بالا را مستعد‌ترين رانندگان براي ايجاد سوانح رانندگي دانسته و گفت: امروزه و براساس نتايج تحقيقات جديد به چنين رانندگاني در علم روان‌شناسي، عنوان «گروه مستعد تصادف» اطلاق مي‌شود. اين رانندگان، از تمرکز حواس کمي برخوردارند و نمي‌توانند خود را با شرايط سختي مانند ترافيک شهر تهران سازگار کنند.

دکتر «فربد فدايي» با اشاره به اين نکته که رانندگاني با شرايط رواني فوق در شهر تهران بسيار به چشم مي‌خورند افزود: در واقع اين شهروندان، فشارهاي رواني درون خود را با رانندگي‌هاي غير متعارف تخليه مي‌کنند اما به اين نکته توجه ندارند که رانندگي غير متعارف حملات استرسي به ديگر رانندگان پايتخت وارد کرده و در واقع از اين کلانشهر محفظه‌اي از اضطراب‌ها مي‌سازد.

اين استاد دانشگاه، شيوع آسيب‌هاي اجتماعي در جامعه را نيز دليل محکم ديگري براي بالا بودن آمار تصادفات درون شهري پايتخت دانسته و تصريح کرد: در سال‌هاي اخير آسيب‌هايي مانند اعتياد و طلاق در جامعه ما رشد بالايي داشته که وقوع اين آسيب‌ها مي‌تواند منجر به پرخاشگري و عدم تمرکز حواس براي فرد درگير آسيب يا حتي اطرافيانش شود حال اگر يک راننده در شهر شلوغ تهران به صورت مستقيم يا غير مستقيم درگير چنين آسيبي شود، احتمال بروز سوانح رانندگي براي وي بسيار بالا مي‌رود.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390041930