او با اشاره به مرمت اين بخش از بناي بقعه در يکسال گذشته از مرمت سنگ مرمر در ورودي، بندکشي سنگازاره داخل قنديلخانه، کفسازي پنجره قنديلخانه و شاهنشين با سفال لعابدار به عنوان بخشي از اقدامات مرمتي انجام شده روي اين بنا نام برد.
مديرکل ميراثفرهنگي استان اردبيل ادامه داد: کفسازي يکي از اتاقهاي شاهنشين با سفال بدون لعاب، مرمت در سمت راست ورودي قنديلخانه مشرف به حجره اول، مرمت در انتهاي قنديلخانه مشرف به انبار سفال و مرمت در ورودي دوم چينيخانه در جريان عمليات مرمت اين بنا انجام شد.
او همچنين تعويض آجرهاي پشتبام و بندکشي، مرمت و تعويض آجرفرش پشتبام سردر حياط مياني و عايقکاري پشت بام سردر مياني را از ديگر اقدامات مرمتي در اين مجموعه برشمرد.
اين مقام مسوول در ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان اردبيل خاطرنشان کرد: تمام عمليات پوشش چادر و آبرو روي سايت باستانشناسي پيرامون بقعه شيخصفيالدين اردبيلي نيز در يک سال گذشته انجام شده است.
بقعه شيخصفيالدين از بناهاي تاريخي استان اردبيل است که در سال 1310 به شماره 64 در فهرست ميراثملي به ثبت رسيد و در سال 1379 نيز عرصه و حريم آن تعيين و مصوب شد.
اين بنا با مساحت 15 هزار و 395 مترمربع داراي تزئيناتي از گچ، سنگ، نقاشي، آبگينه، کاشي و مقرنس بوده و هم اکنون به عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفته است.
/115
انتهای پیام/