«مسعود شريفي» با اشاره به اينکه اين مجموعه تاکنون ميزبان نمايشگاههاي پردههاي تالار نظاميه و حرف و مشاغل دوره قاجار بوده، ادامه داد: آثاري که امروز در کاخ گلستان به نمايش گذاشته شده آثار فاخر بانوان خوشنويس قاجار است که چندان شناخته شده نيست.
او اضافه کرد: پس از برگزاري اين نمايشگاه به چاپ و نشر توليدات فرهنگي مرتبط با اين موضوع اقدام ميکنيم.
مدير مجموعه فرهنگي - تاريخي کاخ گلستان تصريح کرد: خوشنويسي هنري آسماني است و آثار شاخص بسياري در اين عرصه در مجموعه فرهنگي تاريخي کاخ گلستان نگهداري ميشود که شناخت از آنها کافي نيست.
او با بيان اينکه نگاه سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري بر معرفي اين آثار است، ادامه داد: بايد گنجينههاي ارزشمند موجود در اين مجموعه براي بازديد و آشنايي با فرهنگ و هنر گذشتگان به روي مردم باز شود.
مسوول علمي و اجرايي نمايشگاه بانوان قاجار نيز در اين مراسم گفت: در طول تاريخ گذشته و حال هنرمندان عرصههاي مختلف پا به عرصه نهادهاند و با به کارگيري استعداد خود رونق خاصي به رشتههاي هنري دادهاند.
«طاهره ملامحمدي» افزود: بانوان خوشنويس در تمامي دوران تاريخ کشورمان فعال بودهاند و در خلوت گمنام خويش پنهان ماندهاند.
او با تأکيد بر اينکه تعدادي از آثار با ارزش آنها در موزههاي کشور نگهداري ميشود، اضافه کرد: وجود آثار متعدد خوشنويسي در کاخ گلستان اصليترين انگيزه براي برپايي اين نمايشگاه است.
به گفته او امروز سعي شده تا تعدادي از خوشنويسان قاجار به افراد به ويژه جوانان معرفي شوند که در برگيرنده امسلمه، ضياءالسلطنه، خورشيد کلاه، مريمبانو، فخر جهان و مرجان است.
112/
انتهای پیام/