چاره‌انديشي ميراث کرمان براي نجات آثار تاريخي از آب‌هاي زيرسطحي

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمان در گفت‌وگو با ميراث‌آريا (chtn)، اظهار داشت: با بالا آمدن سطح آب‌هاي زيرزميني، بافت‌ تاريخي، سازه‌ها و بناهاي تاريخي در معرض خطر رطوبت هستند.

«محسن موحدي» با بيان اينکه آب‌انبارها پائين‌تر از سطح معبر مجاور هستند و بيش‌ از ديگر بناها و آثار تاريخي در معرض تخريب قرار دارند،‌ خاطرنشان کرد: متاسفانه کف آب‌انبار گنجعلي‌خان و حاج‌ آقا علي را آب فرا گرفته و اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان در حال چاره‌انديشي براي نجات اين آثار تاريخي است.

او با اشاره به اينکه طرح مرمتي از سوي يک مشاور ذيصلاح براي نجات آب‌انبار حاج آقا علي تهيه شده است، تصريح کرد: مطالعات اوليه آغاز و عمليات اجرايي به زودي به مرحله اجرا در خواهد آمد.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمان يادآور شد: با اجراي اين طرح در آب انبار حاج آقا علي،‌ درصدد اجراي آن در ديگر آب‌انبارهاي در معرض خطر نظير گنجعلي‌خان و ابراهيم‌خان هستيم.

«موحدي»، اجراي شبکه فاضلاب شهري را تنها راه رفع اين معضل دانست و افزود: شهرداري اقدام به حفر حلقه‌هاي چاه در محدوده آثار تاريخي کرده است، هر چند پمپ‌هاي آب در تمام طول شبانه‌روز مشغول انتقال آب به خارج از شهر هستند، اما اين اقدام تاثير چنداني در جلوگيري از بالا آمدن سطح آب و رطوبت ندارد و فقط به رفع قسمتي از مشکلات کمک کرده بنابراين اجراي طرح فاضلاب شهري تنها راه رفع مشکل است.

گفتني است، مسئله‌ بالا آمدن آب‌هاي زير سطحي شهر کرمان، از مدت‌ها قبل مطرح شده و امروز وضعيت اين آب‌ها به گونه‌اي است که آثار تاريخي کم‌نظير اين منطقه را در معرض خطر قرار داده است و از آن به عنوان زلزله‌ خاموش نام‌ برده مي‌شود. چرا که آب‌هاي زيرسطحي از نقاط مختلف شهر کرمان به سمت مرکز شهر که بيشتر آثار باستاني و مذهبي قرار دارد، سرازير مي‌شوند.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139004272