سخنگوي کميسيون اجتماعي مجلس با اعلام اين مطلب به ميراث‌آريا (chtn)، افزود: پايين بودن سرانه مطالعه يکي از معضلات جدي جامعه ما در چند دهه اخير بوده است. معضلي که دليل به وجود آمدنش در دو عامل عدم ارائه کمک‌هاي مالي از سوي نهاد‌هاي مسوول به قشر دانشجو و عدم فرهنگ‌سازي در اين زمينه خلاصه مي‌شود.

«جواد زماني» با اشاره به لزوم توجه بيشتر به علايق دانشجويان کشور گفت: در کشور ما بخشي از دانشجويان در دانشگاه‌هاي آزاد تحصيل مي‌کنند و به دليل پرداخت شهريه‌هاي بالا، توان پرداخت هزينه در مورد خريد کتاب را ندارند. دانشجويان دانشگاه‌هاي دولتي هم با وجود رايگان بودن تحصيل، درگير مخارج ديگري مانند خريد کتاب‌هاي درسي هستند و نمي‌توانند کتاب‌هاي ديگري خريداري کنند. بنده پيشنهاد مي‌کنم که نهاد‌هاي فرهنگي، يارانه ويژه‌اي را در اين بخش براي دانشجويان در نظر بگيرند.

اين نماينده مجلس با انتقاد از انجام فعاليت‌هاي مقطعي در مورد فرهنگ‌سازي در بخش مطالعه و کتابخواني گفت: متاسفانه در کشور ما فعاليت‌هاي فرهنگي از سوي نهاد‌هاي مختلف به صورت مقطعي انجام شده و پس از مدتي به حال خود‌‌ رها مي‌شود.

«زماني» با اشاره به طرح «کتاب اتوبوس» به عنوان يکي از اين فعاليت‌هاي‌‌ رها شده تصريح‌کرد: به عنوان مثال شهرداري تهران مدتي در اتوبوس‌ها کتاب‌هايي را براي مطالعه شهروندان قرار مي‌داد اما پس از مدتي اين طرح تنها در بعضي اتوبوس‌ها انجام شد. در واقع اگر بخواهيم اينگونه فرهنگ‌سازي کنيم به مقصد نمي‌رسيم.

اين عضو خانه ملت با اشاره به نقش تاثيرگذار رسانه ملي در اين فرهنگ‌سازي خاطرنشان‌کرد: متاسفانه رسانه ملي هم چندان توجهي به ارتقاي سرانه مطالعه در کشور ندارد. چرا که بنده به شخصه برنامه‌اي را از اين رسانه نديده‌ام که در اين زمينه فرهنگ‌سازي يا تبليغي انجام دهد. البته اميدوارم پس از اين فصل‌الخطاب مقام عظماي ولايت، اين مسوولان هم در اين زمينه بيش از گذشته تلاش کنند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 139004307