«اميد عزيزي» افزود: علمواچيني يکي از مراسمهاي معنوي و باشکوه در شرق گيلان است که معمولاً طي اين روز مردم مناطق شهرستانهاي رودسر، املش و سياهکل در منطقه حضور مييابند.
او اظهار کرد: منطقه سرتربت و شهر سمام مرکز ييلاقي خاندان کياني بوده و زماني به عنوان شهر دوره اسلامي از شوکت و عظمت خوبي برخوردار و داراي آثار تاريخي نظير بقاع باباجان دره، مجموعه زيباي سرتربت و محوطههاي باستاني پيش از اسلام و دوره اسلامي بوده که تعداد زيادي از اين آثار در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراث فرهنگي استان گيلان ادامه داد: در کنار مراسم علم واچيني مراسم معنوي و سنتي ديگري مانند تعزيهخواني، روضهخواني و غيره نيز برگزار شد.
«عزيزي» با بيان اينکه مراسم علمبندي و علمواچيني از رسمهاي بسيار کهن و رايج در استان گيلان است که به سه صورت سنتي، نيمهسنتي و مذهبي برگزار ميشود، افزود: مراسم علم واچيني گيلان به عنوان نخستين اثر ميراث ناملموس استان، سال 89 با شماره 106 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.
مديرکل ميراثفرهنگي استان گيلان يادآور شد: اميدواريم با حفظ ميراث ملموس و غيرملموس اين سرزمين هم فرهنگ غني اين مرز و بوم حفظ شود و هم صنعت گردشگري توسعه يابد.
خاطرنشان ميشود، مراسم معنوي علم واچيني در گوشه و کنار اين استان با شکوه برگزار ميشود که از مهمترين آنها ميتوان مراسم علمواچيني سرتربت و شاه شهيدان و علم واچيني روستاي طيولا را نام برد.
/117
انتهای پیام/