يک جامعه‌شناس در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با بيان اين مطلب و با اشاره به افزايش تخريب بعضي از اموال عمومي پايتخت گفت: اين روز‌ها در شهر تهران وجود اين نوع حرکات بيش از گذشته شده و تخريب باجه‌هاي تلفن عمومي و شاخه‌هاي شکسته درختان بيشتر از هر زمان ديگري به چشم مي‌آيد.

دکتر امان‌ا... قرايي‌مقدم، با برشمردن دلايل به وجود آمدن چنين رفتارهايي افزود: به چنين افرادي در علم جامعه‌شناسي وندال مي‌گويند و دلايل به وجود آمدن اين افراد در جامعه که بيشتر هم نوجوان هستند، عدم وجود تفريحات مناسب در شهر تهران است.

مدرس دانشگاه شهيد بهشتي تصريح‌کرد: در سنين نوجواني، فرد نياز به انجام تفريحاتي براي تخليه انرژي دارد. متاسفانه در جامعه ما به دليل نبود راهکاري براي غني‌سازي اوقات فراغت، اين انرژي با تخريب باجه‌هاي تلفن، شکستن شاخه‌هاي درختان و تخريب فضاي داخل اتوبس‌هاي شهري اتفاق مي‌افتد.

«قرايي‌مقدم» افزايش اين تخريب‌ها را زنگ خطري براي جامعه دانسته و اضافه کرد: وقتي اين اعمال تخريب‌گرايانه در جامعه رشد پيدا مي‌کند معنايش نهادينه‌شدن تدريجي خشونت در آن جامعه به دلايل مختلف است که اين پرخاشگري‌ها در سنين بالا‌تر در اين افراد به بروز مشکلات جدي‌تري در جامعه منجر مي‌شود.

اين جامعه‌شناس با اعلام هشدار به مسوولان در مورد شيوع اين پديده اجتماعي افزود: متاسفانه علاوه بر نبود تفريحات سالم در جامعه ما، برنامه‌هاي نامناسب و در بعضي موارد خشن رسانه‌ملي نيز در دامن‌زدن به اين خشونت‌ها در ميان نوجوانان جامعه موثر است.

اين استاد دانشگاه با اشاره به ضعف مديريت امکانات شهري در پايتخت ادامه داد: در شهر تهران و به دليل ضعف‌هاي مديريت شهري امکانات به صورت عادلانه ميان شمال و جنوب شهر تقسيم نشده و بنا به اصول جامعه‌شناسي يکي ديگر از دلايل به وجود آمدن رفتارهاي پرخاشگرانه و ونداليسمي نوعي اعتراض به اين مديريت نامطلوب است.

«قرايي‌مقدم» در خاتمه با اشاره به اثرات ناشي از اين پديده ناپسند اجتماعي تصريح کرد: وجود چنين رفتارهايي در شهري بزرگ مانند تهران، استرس را در ميان شهروندان پايتخت جاري کرده و احساس ناامني اجتماعي را تسري مي‌دهد.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390050128