«محمدحسين فراهاني» گفت: تعزيه در نقاط مختلف استان مرکزي حيات دارد و سالانه به خصوص در ماههاي محرم و صفر هياتهاي مختلف تعزيهخواني در کوي و برزن اقدام به تعزيهخواني ميکنند.
او با تاکيد بر ضرورت توجه بيشتر به اين هنر آئيني اظهار کرد: تعزيه در استان مرکزي بيش از همه در شهرهاي تفرش، فراهان و شازند رونق دارد و بيشتر تعزيهخوانان حرفهاي کشور از اين استان هستند.
«فراهاني» با بيان اينکه تعزيه بيشتر در مناسبتهاي مذهبي اجرا ميشود، بر لزوم معرفي اين هنر آئيني به عنوان بخشي از فرهنگ مذهبي مردم ايران تاکيد کرد و ماه رمضان را فرصتي مناسب براي معرفي اين آئين نمايشي دانست.
او ادامه داد: از اين رو اجراي مراسم تعزيهخواني در موزههاي استان به عنوان بخشي از برنامههاي ادارهکل ميراثفرهنگي استان مرکزي در ماه مبارک رمضان در دستور کار قرار گرفته است.
اين مقام مسوول از موزه چهارفصل اراک، موزه صنايعدستي حسنپور، موزه مفاخر و موزه سالار محتشم خمين به عنوان موزههايي نام برد که مراسم تعزيهخواني در آنها اجرا ميشود.
او همچنين از برپايي سفرههاي افطار در موزههاي استان به عنوان بخشي ديگر از برنامههاي ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي ويژه ماه مبارک رمضان نام برد.
برگزاري نخستين جشنواره قرآني در ساروق، محل زندگي مرحوم کربلايي کاظم ساروقي حافظ معجزهآساي قرآن کريم نيز از ديگر برنامههاي ويژه ماه رمضان است که «فراهاني» به آن اشاره کرد.
/115
انتهای پیام/