فاتحين تهران به شيوه روايتي که در دوره قاجار بسيار مورد توجه هنرمندان آن عصر بود نقاشي شده و اين تابلو پنج واقعه تاريخي مربوط به دوران مشروطيت را به تصوير کشيده است.
اين تابلو چهار رابطه تاريخي را در دو قسمت بالا و پايين خط وسط تقسيمکننده روايت ميکند. در سمت راست بالاي تابلو صحنه درگيري سواره نظام پيادهرو را در ارتفاعات، به تصوير ميکشد که به نام \"خاک ريز خندق\" توسط نقاش نامگذاري شده است.
نقاشي دوم در پايين و سمت راست تابلو کشيده شده است که نشانگر جنگ و استفاده از اسلحه و تيراندازي در يکي از ميادين شهر است.
در اين نقاشي 3 گروه سواره نظام به تصوير کشيده شده و نشاندهنده درگيري 2 گروه موافق با يک گروه مخالف است و در نهايت منجر به کشتهشدن و تيراندازي به صف مخالف ميشود. اين صحنه از مبارزه به نام \"جنگ بختياريها و مجاهدين با سيلاخوريها\" نام گرفته است.
نقاشي سوم در پايين و سمت چپ تابلو رسم شده که در اين تصوير سواره نظام را که در پشت تپهاي مخفي شدهاند و حمله ميکنند را نشان ميدهد همچنين شاهد استفاده از توپهاي چرخدار هستيم. اين صحنه به \"جنگ بادامک\" اشاره دارد.
آخرين صحنه مربوط به جنگي است که در نزديکي پل کرج اتفاق افتاده که جنگ بين سواره نظاميان سوار بر اسب را در حال تاختن نشان ميدهد. اين صحنه به \"جنگ مجاهدين با قزاقها\" اشاره ميکند.
اين صحنهها توسط نقاش با خط خوش نسخ نامگذاري شده است که اين وقايع در نهايت به فتح تهران منجر ميشود.
خاطرنشان ميشود؛ فتح تهران به ورود نيروهاي مجاهدين بختياري و گيلان به تهران در ۲۲ تير ۱۲۸۸ در جريان انقلاب مشروطه ايران که منجر به متحصنشدن محمدعلي شاه در سفارت روسيه و سپس خلع او از سلطنت شد اشاره دارد.
/104
انتهای پیام/