او افزود: در شهرستان شاهرود نيز بنا بر رسمي کهن، همه ساله در روز يازدهم محرم سوگواران حسيني، نخل سياهپوش شده را از مقابل مسجد پاي نخل تا مزار(قبرستان) قديمي شهر حمل ميکنند و پس از ساعتي عزاداري به محل اوليه باز ميگردانند.
اين مقام مسوول با بيان اينکه فاصله بين مسجد پاي نخل تا مزار قديم شهر حدود 300 متر است، گفت: پس از گذاشتن نخل بر روي زمين و قرار گرفتن طوق و ديگر نشانهها در اطراف آن، دستهها و هياتهاي مذهبي هر يک براي دقايقي به ترتيب در مقابل نخل به عزاداري ميپردازند، در اين هنگام نوحه پنج تن آل عبا توسط يکي از مداحان هيات باغزندان خوانده شده و همه حاضران اقدام به سينهزني ميکنند.
«يزداني» افزود: پس از خواندن نوحه و ايراد سخنراني توسط يکي از وعاظ و با گذشت ساعتي از شروع مراسم، نخل در ميان فرياد ياحسين عزاداران حرکت داده شده و به محل اوليه بازگردانده ميشود.
مديرکل ميراثفرهنگي استان سمنان با بيان اينکه انجام اين مراسم تا لحظاتي مانده به اذان مغرب ادامه دارد، گفت: نخل داراي 9 تير اصلي است که از زمان ساخت به طوايف و فاميلهاي خاصي اختصاص داشته و در طي ساليان گذشته نيز هنگام نخلگرداني افراد منسوب به همان طايفه يا فاميل، در زير چوبهاي متعلق به خود قرار ميگيرند.
او با بيان اينکه قدمت مراسم نخلگرداني در شهر شاهرود به حدود 150 سال گذشته بر ميگردد، گفت: شهر شاهرود داراي سه نخل است، يکي از نخلها به محله باغزندان تعلق دارد و همه ساله در روز عاشورا مراسم نخلگرداني در اين محله از شهر برپا ميشود.
«يزداني» با اشاره به اينکه نخل کوچک ديگري در سالهاي اخير توسط هيات عزاداران مهديه بزرگ شهر شاهرود ساخته شده است، گفت: اين نخل در روزهاي تاسوعا و عاشورا همراه با دستههاي عزاداري به اين مکان مذهبي حمل ميشود.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي سمنان با بيان اينکه نخل شاهرود از نظر شکل و اندازه از جمله نخلهاي بزرگ کشور است، افزود: بزرگترين و قديميترين نخل شاهرود به محله بيدآباد از محلههاي قديمي شهر اختصاص داشته و مراسم مربوط به آن يکي از باشکوهترين مراسم عزاداري محسوب ميشود.
/117
انتهای پیام/