«محمد حسين جزيره‌اي» در گفت‌وگو با ميراث‌آريا (chtn)، افزود:‌ جنگل‌ها بايد سال‌هاي متمادي رشد کنند تا از آن بشود به نحو صحيح و اصولي بهره‌برداري کرد اما با اين وضعيت قاچاق چوب وضعيت جنگل‌هاي شمال کشور بسيار بحراني شده است.

اين کارشناس محيط‌زيست اضافه‌کرد: گزارش‌ها و مشاهدات حاکي است که هم‌اکنون قاچاق چوب در بالادست جنگل‌هاي شمال زياد شده است و عده‌اي از خودروهاي شخصي خود براي قاچاق چوب استفاده مي‌کنند.

اين کارشناس خاطرنشان‌کرد:‌ مسائل چوب در ايران پيچيده است و بايد براي ساماندهي آن توجه جدي و سياستگذاري بهتري از سوي نهادهاي قانونگذار انجام شود.

«جزيره‌اي» اضافه‌کرد:‌ ايران در تامين نياز چوبي خود دشواري‌هاي فوق العاده‌اي دارد اما با اين وجود، مسوولان حتي براي تامين نياز کشور به خود اجازه قطع درختان را نمي‌دهند و به واردات چوب مي‌پردازند. حال با اين وضعيت نبايد اجازه دهيم که عده‌اي سودجو اين منابع ارزشمند را از بين ببرند.

اين کارشناس محيط زيست گياهي خاطرنشان‌کرد: قاچاقچيان چوب با ناآگاهي و قطع درختان خوش‌فرم، تجديد حيات طبيعي برخي از گونه‌هاي جنگلي را در معرض نابودي قرار داده‌اند. گونه‌هايي مانند گيلاس وحشي و نمدار به دليل ويژگي‌هاي خاص خود بيشتر از ساير گونه‌ها در معرض نابودي قرار گرفته‌اند.

او در اين بين از کم‌کاري نهادهاي امنيتي مربوطه در حفاظت از اين جنگل‌ها انتقاد کرده و اين کم‌کاري‌ها را يکي از علل اصلي افزايش قاچاق چوب در کشور دانست.

البته اين فعال پيشکسوت محيط‌زيست با وجود اين انتقاد گفت: حفاظت از جنگل‌ها و محيط سبز کشور تنها وظيفه ارگان‎هاي امنيتي نيست، بلکه مردم نيز با دانستن اهميت وجود محيط سبز و تاثيرات مثبت آن در روند زند‎گي‎شان، بايد در حفاظت از محيط زيست کشور فعال و در سرسبزي و آباداني محيط زندگي خويش کوشا باشند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390050931