دکتر «رسول ستوده‌منش» در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، اظهار داشت: بيش از ۵۰ درصد از شکايات گوارشي روزه‌داران به خاطر گرسنگي، سوزش و بوي بددهان و معده است که اين مسئله به دليل تغيير در رژيم غذايي افراد در ايام ماه رمضان است.

اين پزشک افزود: در اين راستا بيشتر دردهاي گوارشي به دليل پرخوري افراد در زمان سحر از ترس کاهش قند و گرسنگي در طول روز است که باعث فشار شکمي به روزه‌داران مي‌شود.

«رسول ستوده منش» تصريح‌کرد: در زمينه خونريزي‌هاي گوارشي نيز مطالعات زيادي صورت پذيرفته است و در اين زمينه افرادي که دچار بيماري‌هاي دستگاه گوارش از جمله بيماري‌هايي مثل رفلاکس معده (ترش‌کردن) و زخم معده هستند مي‌توانند با مصرف داروهاي خود در وعده‌هاي سحر و افطار، روزه بگيرند.

اين متخصص خاطرنشان‌کرد: بازگشت غذا از معده به مري را که همراه با سوزش باشد رفلاکس مي‌گويند. افراد داراي رفلاکس معده در صورت پربودن شکمشان، احساس سنگيني بيشتري دارند و رفلاکس آنان بيشتر مي‌شود لذا در ماه رمضان با امتناع از پرخوري و با کم‌خوردن غذا مي‌توان اين حالت را بهبود بخشيد و روزه‌داران بايد در هنگام افطار و سحر از پرخوري پرهيز کنند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390051038