«مسعود اسکندري» با بيان اينکه معاونت گردشگري ايلام زمينه بازديد گردشگران از پديده طبيعي مذکور را فراهم آورده است، خاطرنشان کرد: بدين ترتيب مسافران ورودي به استان ميتوانند بخشي از برنامه سفر خود را به بازديد از غار خفاش در سه کيلومتري شمال شرقي شهر دهلران، در دامنه کوهي مشرف به درهشهر و چشمههاي آب گرم دهلران، اختصاص دهند.
او با اشاره به اقدامات انجام گرفته براي معرفي تنها غار خفاش کشور، گفت: غار خفاش به عنوان يکي از غارهاي زيبا و نادر و از جاذبههاي بکر استان ايلام همواره در اقلام تبليغاتي گردشگري استان معرفي ميشود. به طوري که در مستند معرفي جاذبههاي گردشگري دهلران توجه ويژهاي به اين اثر شده است.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان ايلام يادآور شد: همچنين در سال 88 روابط عمومي ادارهکل ميراثفرهنگي استان در توليد مستند غار خفاش که توسط يکي از مستندسازان جوان استان براي شبکه 4 تهيه شده بود، مشارکت داشت.
«اسکندري» با اشاره به اينکه اين غار به علت زندگي ميليونها خفاش در داخل آن، به غار خفاش معروف شده است، اظهار داشت: خفاشهاي اين غار از نوع دُمدار و بزرگ هستند. اين غار دهليزهاي وسيعي دارد که عمق بعضي از قسمتهاي آن به 400 متر ميرسد.
او با بيان اينکه غار خفاش دهلران يکي از غارهاي تاريخي عصر غارنشيني به شمار ميرود که بعدها به زيستگاه خفاش تبديل شده است، يادآور شد: موضوع مورد توجه اين غار وجود توده عظيم و ضخيم فضله خفاش در کف غار است که طي هزاران سال پديد آمده است و کشاورزان از آن براي تقويت زمينهاي زراعي استفاده ميکنند. همچنين غار خفاش در فهرست آثار ملي ثبت شده و مورد حفاظت و مراقبت ادارهکل ميراثفرهنگي استان قرار گرفته است.
مديرکل ميراثفرهنگي استان ايلام ادامه داد: خروج دسته جمعي خفاشها همزمان با غروب آفتاب فضاي جالبي را براي علاقهمندان به طبيعت ايجاد ميکند. اين فاشها
مسير سه کيلومتري تا شهر را طي ميکنند و بعد از مدتي به محل غار باز ميگردند.
/117
انتهای پیام/