«بشير نازپرور»، در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با اشاره به موضوع حمل اجساد توسط آمبولانس‌هاي اين سازمان گفت: متاسفانه قانون در اين زمينه شفافيت لازم را ندارد و شهرداري تهران هم اين عدم شفافيت قانون را بهانه کرده و در تصادفات منجر به مرگ، آمبولانس اعزام نمي‌کند.

مديرکل پزشکي قانوني استان تهران در تشريح اين قانون گفت: طبق بند ۱۳ ماده ۵۵ شهرداري‌ها، وظيفه حمل اموات و انتظام امور آن‌ها به عهده شهرداري‌هاست و در کل کشور به جز تهران، اين خدمات در حال انجام است.

«نازپرور»، درباره تاخير حضور آمبولانس‌هاي پزشکي قانوني در محل تصادفات منجر به مرگ درون شهري، گفت: پس از تماس شهروندان با پليس و حضور در محل حادثه، چنانچه در محل فردي بر اثر تصادف فوت کرده باشد، پزشکي قانوني صرفا بعد از دستور قاضي کشيک در محل حضور مي‌يابد اجازه اقدام خودسرانه را ندارد.

مديرکل پزشکي قانوني استان تهران با تقسيم مرگ‌ها به مرگ مشکوک و غيرمشکوک گفت: مرگ‌هاي غيرمشکوک مرگ‌هايي هستند که علت آن‌ها طبيعي باشد و هيچ شکايتي در زمان حال يا بعد نسبت به مرگ وجود ندارد، مثل مرگ‌هاي ناشي از کهولت سن يا بيماري خاص. اما مرگ‌هاي مشکوک مرگ‌هايي هستند که علت فوت طبيعي نباشد و حادثه‌اي در بروز مرگ دخيل باشد، مانند مرگ‌هاي ناشي از حوادث رانندگي، مرگ ناشي از کار، در مرگ‌هاي مشکوک احتمال شکايت وجود دارد و پزشکي قانوني هم بنا به خواسته مرجع قضايي نظر خود را اعلام مي‌کند.

مديرکل پزشکي قانوني استان تهران انتقال اجساد از محل حادثه را در کاهش بار رواني ايجاد شده در منطقه موثر خواند و افزود: چنانچه آمبولانس‌هاي پزشکي قانوني براي اعزام به محل، براي هميشه اجازه استفاده از مسير اتوبوس‌هاي تندرو را داشته باشند، اين بار رواني از محل حوادث کاسته مي‌شود و عابرين و رانندگان خودروهاي عبوري در محل حادثه اجتماع نمي‌کنند و نظم ترافيک به سرعت برقرار مي‌شود.

اين مسوول سازمان پزشکي قانوني افزود: در حال حاضر به مدت سه ماه اين مجوز به پزشکي قانوني تهران داده شده است تا از مسيرهاي ويژه براي حضور در صحنه استفاده کند که انتظار داريم اين مدت به شکل دائمي تبديل شود.

/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390051239