مسجد تاريخانه دامغان بيش از 12 قرن قدمت دارد

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، ضمن اشاره به وجود بيش از يک هزار اثر تاريخي شناسايي شده در اين استان اظهار داشت: مسجد تاريخانه دامغان با بيش از 12 قرن قدمت در بين آثار تاريخي استان سمنان به عنوان قديمي‌ترين بناي تاريخي شناسايي شده است.

«حميد يزداني» با بيان اينکه مسجد تاريخانه به شماره 80 و در سال 1310 در فهرست آثار ملي ايران ثبت شده است، افزود: اين مسجد يکي از بناهاي کهن و نمونه‌اي از مساجد اوليه در ايران است.

او با اشاره به اينکه نام تاريخانه از دو واژه «تاري» و «خانه» تشکيل شده است که تاري لفظي ترکي و به معناي خدا مي‌باشد، افزود: اين مسجد در تاريخ 130 تا 170 هجري قمري بنا شده و در حال حاضر در خيابان شهيد مطهري شهر دامغان واقع شده است.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان سمنان با اشاره به اينکه خداي‌خانه از نخستين نمونه‌هاي مساجدي است که در آن مناره نيز يکي از عناصر تشکيل‌دهنده بنا است، افزود: اين مسجد داراي حياط مربع شکل در سمت قبله، يک تالار ستون‌دار و در سه طرف ديگر داراي رواق است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان با بيان اينکه مصالح به کار رفته در اين مسجد خشت و آجر است، گفت: شيوه معماري اين مسجد ماخوذ از دوره ساساني است.

«يزداني» در رابطه با مناره مسجد تاريخانه نيز گفت: مناره اوليه مسجد تاريخانه در داخل مسجد بوده که تخريب شده، مناره کنوني مسجد نيز در جنب مسجد در دوره غزنويان بنا شده است. اين مناره داراي 26 متر ارتفاع و 86 پله مي‌باشد.

اين مقام مسوول در اداره ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان گفت: اين مسجد در طي قرون متمادي بارها مورد مرمت قرار گرفته و پس از مسجد جامع فهرج يزد يکي از کهن‌ترين مساجد ايران محسوب مي‌شود.
/117

انتهای پیام/

کد خبر 139005125