دکتر «شهرام آگاه» ادامهداد: اگر غذا در ساعتهاي نامعمول مثلا نيمه شب هم خورده شود و بلافاصله بعد از آن فرد بخوابد باز هم علائم رفلاکس و ترشکردن تشديد ميشود.
اين استاد دانشگاه افزود: علائم رفلاکس معده که ترشکردن از مهمترين آنها است بيشتر در سحري خوردن اتفاق ميافتد چرا که فرد پس از خوردن سحري فرصت دارد و ميتواند مدت زماني را بخوابد. در مورد اين افراد توصيه ميشود اين کار را انجام ندهند. البته فرد اگر به پهلوي چپ دراز بکشد امکان رفلاکس کمتر است.
اين فوق تخصص گوارش خاطرنشانکرد: همچنين در زمان افطار، با توجه به اينکه معده ساعتها خالي بوده است و آمادگي خوردن حجم زياد غذا را ندارد نبايد حجم بالاي غذا وارد معده شود چرا که ميتواند به دستگاه گوارش فشار بياورد. بنابراين توصيه ميشود براي افطار، فرد با مايعات گرم شروع کند و سپس غذاي اصلي را حدود يک ساعت پس از افطار مصرف کند تا معده براي دريافت حجم غذاي بيشتر عادت کند. خوردن برنج و نان در وعده سحري از ترشکردن معده جلوگيري ميکند.
اين پزشک به روزهداران توصيهکرد: براي پيشگيري از ترشکردن معده در طول روز، توصيه ميشود روزهداران در وعده سحري از غذاهاي داراي کربوهيدرات مانند نان و برنج استفاده کرده و از مصرف چربيها خودداري شود. همچنين از پرخوري در وعده افطار پرهيز شده و از مصرف غذاهاي چرب، چاي و قهوه، نوشيدن مايعات همراه با غذا و کشيدن سيگار پرهيز کنند.
به گفته اين متخصص، خوردن ميوه قبل از خواب ضمن کمک به هضم غذا، ترکيبات غذايي را که طي روز از دست رفته به بدن برميگرداند.
/118
انتهای پیام/