«محمدرضا شانه‌ساز» در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، افزود: اغلب مشتريان داروهاي بدنسازي را جوانان تشکيل مي‌دهند که ممکن است براي مدت کوتاهي از عوارض اين دارو‌ها در امان باشند و اصطلاحا عضله بياورند.

اين مسوول اظهارداشت: مصرف اين دارو‌ها، عوارض طولاني مدت داشته به طوري که کار کليه را مختل کرده و با حفظ آب در بدن، موجب دفع نشدن آب بدن و بزرگ شدن عضله‌ها شود.

مديرکل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت، خاطرنشان‌کرد: اغلب جوانان با عوارض مصرف داروهاي بدنسازي آشنا هستند اما براساس اعتماد به مربيان بدنسازي يا دوستان خود، در سالن‌هاي بدنسازي به مصرف اين دارو‌ها روي مي‌آورند.

«شانه‌ساز» گفت: ‌ برخي از افراد با مصرف داروهاي بدنسازي، دچار مشکلات اساسي مانند ايجاد اشکال در ظاهر، از دست‌دادن توانمندي راه رفتن و همچنين قدرت باروري شده‌اند.

مديرکل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت، اظهارداشت: بسياري از جوانان که نمي‌توانند اينگونه دارو‌ها را از داروخانه‌ها تهيه کنند، اقدام به تهيه غيرقانوني اين دارو‌ها از مکان‌هايي مانند خيابان ناصرخسرو مي‌کنند.

«شانه‌ساز» خاطرنشان‌کرد: اکنون داروهاي آنابوليک به صورت گسترده در ميان جوانان مصرف شده و در خيابان ناصر خسرو نيز به ميزان زياد عرضه مي‌شود.

او تاکيدکرد: البته اينگونه دارو‌ها در داروخانه‌ها نيز عرضه مي‌شود اما چون عرضه آن‌ها در داروخانه با نسخه پزشک، انجام مي‌شود، جوانان نمي‌توانند اينگونه دارو‌ها را از داروخانه‌ها تهيه کنند.

مديرکل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت با اشاره به فعاليت‌هاي انجام شده در مورد اطلاع‌رساني‌هاي گسترده در زمينه داروهاي بدنسازي، افزود: تقريبا به صورت روزمره، مجموعه‌اي از پرونده‌هاي مربوط به اين دارو‌ها در بخش بازرسي اين مرکز تشکيل شده و مراجع قضايي با آن برخورد مي‌کنند.

«شانه‌ساز» خاطرنشان‌کرد: اما به دليل تقاضاي موجود در بازار و سودجويي افراد فعال در عرضه جنس‌هاي تقلبي و قاچاق، همچنان بازار خريد و فروش اينگونه دارو‌ها رواج دارد.

اين مسوول، کاهش تقاضا را مهم‌ترين مانع عرضه داروهاي تقلبي بدنسازي برشمرد و گفت: اگر مردم به ويژه جوانان، اينگونه دارو‌ها را مصرف نکنند، افراد خلافکار نيز در اين زمينه سرمايه‌گذاري نخواهند کرد.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 139005154