اتمام طرح مطالعاتي سايت‌موزه بويه گيلان

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گيلان گفت: سابقه زيست بشر در گيلان بر اساس داده‌هاي حاصل از آخرين مطالعات و کاوش‌هاي باستان‌شناسي و ديرين‌شناسي تا حدود 250 هزار سال قبل تعيين و تاييد شده است. در واقع انسان اوليه براي زيستن نيازمند پناهگاه و سر پناهي بود که در آن به سر برد.

«اميد عزيزي» با بيان اينکه تحقيقات چند ساله اخير در چند محوطه پيش از تاريخ و بعضي غارها و پناهگاه‌هاي صخره‌اي و سنگي گيلان گواه اين ادعا است، خاطرنشان کرد: افزارهاي سنگي و استخوان‌هاي انساني مربوط به چند ده هزار سال قبل ما را به اين حقيقت رهنمون مي‌کند که بر خلاف گمان‌هاي رايج، سکونت انسان در اين سرزمين بسيار قديم‌تر از تصورهاي معمول است.

او ادامه داد: بر اساس اين بررسي‌ها و مطالعات ميداني که طي سال‌هاي اخير در بيشتر شهرستان‌هاي استان به انجام رسيده، در بعضي از اين مکان‌ها آثار جالب توجهي از دوره پارينه سنگي تا عصر سنگي به دست آمده است.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي گيلان با اشاره به اينکه غارهاي باستاني بويه در محدوده روستاي تاريخي بويه از توابع شهرستان املش قرار دارد، خاطرنشان کرد: اين غارها در ارتفاعات اين روستا واقع شده و کشف بقايايي از استخوان و سفالينه‌هايي از دوران‌هاي مختلف و غيره نشان مي‌دهند اين غارها در طول ادوار مختلف مورد سکونت قرار گرفته‌اند.

مديرکل ميراث‌فرهنگي استان گيلان گفت: نشانه‌هاي زيادي از وجود سکونت بسيار قديمي در داخل غارهاي اين منطقه به چشم مي‌خورد، با بررسي‌هاي انجام شده و مطالعه بر روي استخوان‌ها و مخصوصاً سفال‌هاي به دست آمده از درون غارها مي‌توان سکونت در دوران آغاز نوسنگي تا دوره عصر آهن براي اين غارها در نظر گرفت.

«عزيزي» افزود: البته در داخل غارها داده‌هاي فرهنگي جديدتري به دست آمده که اين مسئله به احتمال زياد ناشي از انتقال اينگونه اشياء در دوره‌هاي جديدتر توسط چوپانان محلي که در فصول مختلف از اين غارها به عنوان سرپناه و يا مسکن موقت خودشان استفاده مي‌کنند، آورده شده است.

او با بيان اينکه روستاي بويه در شش کيلومتري روستاي امام و 65 کيلومتري شهرستان املش قرار دارد، اظهار داشت: تاکنون سه گورستان باستاني، چهار محوطه باستاني، يک امامزاده تاريخي و پنج غار باستاني در اين روستا شناسايي شده است که بخش عمده‌اي از آثار تاريخي اين روستا در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان گيلان تصريح کرد: ثبت اين آثار در فهرست آثار ملي کشور موجب شده است که روستاي تاريخي بويه يکي از روستاهاي ارزشمند استان گيلان شناخته شود.

«عزيزي» گفت: کاوش‌هاي باستان‌شناسي انجام شده در گورستان باستاني بويه منجر به کشف آثار تاريخي مربوط به دوره آهن شده که ايجاد سايت موزه بويه يکي از مهمترين سايت موزه‌هاي گيلان محسوب شده و طرح مطالعاتي آن به اتمام رسيده است.
/117

انتهای پیام/

کد خبر 139005181