دکتر «رکسانا سعيد‌پور» در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، افزود: عوارض وحشتناک سيگار و مشکلاتي که طي زمان براي افراد سيگاري و اطرافيان آنها به‌وجود مي‌آيد تقريبا براي همه ما آشناست. اما از آنجا که امروزه زنان، گروه مهمي براي طعمه‌ واقع شدن توسط صنايع دخاني هستند و ترفندهاي مختلفي از سوي اين صنايع براي افزايش آمار زنان سيگاري در همه جاي دنيا ترتيب داده شده است، توجه به اين موضوع مي‌تواند از اهميت ويژه‌اي برخوردار باشد.

اين پزشک در ادامه گفت: مطالعات حاکي از آن است که بين پديده مرگ ناگهاني جنين و سيگار کشيدن مادر ارتباط وجود دارد. در واقع استعمال دخانيات، موجب کاهش حجم جفت و نيز اختلال خون‌رساني مي‌شود.

«سعيدپور» خاطرنشان‌کرد: بررسي‌ها نشان مي‌دهد در زنان سيگاري اگر جنيني تشکيل شود، ميزان تکثير و تکامل سلول‌هايي که بايد جفت را توليد کنند، کاهش پيدا مي‌کند و به همين ترتيب ميزان سقط در زنان سيگاري بيشتر مي‌شود. از آنجا که افزايش سن ازدواج مي‌تواند موجب کاهش قدرت باروري شود، بايد گفت سيگار نيز مي‌تواند علاوه بر فاکتور سن به‌عنوان يکي از عوامل زمينه‌ساز اختلال در باروري مورد توجه قرار گيرد.

اين متخصص زنان اضافه‌کرد: همچنين تماس با دود سيگار، مشکلات بارداري را نيز تشديد مي‌کند، به همين جهت است که گفته مي‌شود بارداري بهانه خوبي براي ترک سيگار در زنان تلقي مي‌شود. همچنين زنان به‌عنوان مادر خانواده، نقش مهمي در پيشگيري از استنشاق عميق دود سيگار توسط خود و کودکان دارند.

او افزود: فرزندان زنان سيگاري از ميزان دقت و ضريب هوشي پايين‌تري برخوردارند، نيز خطر ابتلا به عفونت‌هاي ريوي و آلرژي در کودکان زير ۲سال که والدين سيگاري دارند بيشتر است.

«سعيدپور» درباره ديگر عوارض مصرف سيگار براي زنان گفت: استعمال سيگار موجب تشديد علائم آزاردهنده سندرم پيش از قاعدگي در زنان مي‌شود، اين درحالي است که اين سندرم با علائمي نظير بي‌قراري، عصبانيت، افسردگي، اضطراب، پرخاشگري، کاهش توان تمرکز و درد شکمي، يکي از عوامل مؤثر در بروز مشاجرات و منازعات درون خانوادگي ميان همسران و نيز بدرفتاري مادران با کودکان است.

اين پزشک ادامه‌داد: متاسفانه به‌رغم آنکه مطالعات مرکز تحقيقات روانپزشکي و روان‌شناسي باليني دانشگاه علوم پزشکي تهران از تأثيرگذاري ترکيبات گياهي موسوم به فمي در کاهش معنادار اختلالات سندرم پيش از قاعدگي حکايت مي‌کند، اغلب زنان براساس باوري قديمي مبني بر عدم‌امکان کنترل اين علائم آزاردهنده، از طرح آن حتي با پزشک متخصص نيز طفره مي‌روند.

«سعيدپور» همچنين اظهار داشت: بايد اذعان کرد بهترين و مؤثر‌ترين شيوه رويارويي با اين معظل بهداشتي، بدون شک، اطلاع‌رساني مبتني بر شواهد ارزشمند پژوهشي و مطالعاتي است. مسلما اطلاع از ميزان بالاي افسردگي، تشديد اختلالات پيش از قاعدگي، مشکلات پوستي و ريسک بالاي ابتلا به بيماري‌هاي تنفسي در ميان خانم‌هاي سيگاري مي‌تواند بارقه‌هايي از اميد را براي رسيدن به اراده‌اي مطمئن در ترک سيگار اين افراد و حفاظت از کودکان آن‌ها به‌وجود آورد.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390051817