بخشي از تاريخ کشور در خراسان جنوبي مغفول مانده است

به گزارش ميراث آريا (CHTN)، «محمدرضا رضايي» در نشست مشترک با معاون ميراث‌فرهنگي افزود: براي شناساندن آثار تاريخي و فرهنگي خراسان جنوبي نيازمند اختصاص اعتبارات هستيم.

او تصريح کرد: در بيرجند 9 باغ و در خراسان جنوبي 16 باغ ثبت شده در فهرست آثار ملي کشور وجود دارد و متأسفانه چون بعضي از باغ‌ها در تملک ميراث‌فرهنگي نيست، وضعيت مناسبي ندارند.

معاون ميراث‌فرهنگي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور با بيان اينکه هزار و 500 ميليارد ريال براي ساماندهي بقاع متبرکه کشور در قالب بودجه امسال مصوب شد، گفت: در صورتي که اين اعتبار به خوبي تا پايان سال جذب شود، به صورت رديف دائمي در بودجه سال‌هاي آينده مصوب خواهد شد.

«مسعود علويان صدر» با اشاره به اينکه براي ساماندهي بقاع متبرکه کشور بايد الگوي مناسبي طراحي شود افزود: امسال را سال بازسازي بقاع متبرکه و اماکن تاريخي نام‌گذاري کرده‌ايم تا اقدامات خوبي در کشور با توجه برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته، انجام شود.

او خراسان جنوبي را داراي ظرفيت‌هاي مناسب گردشگري دانست و گفت: اين استان با وجود نو پا بودن تاکنون توانسته 650 اثر ملي را به ثبت برساند.

معاون ميراث‌فرهنگي کشور از کمک ويژه به سرمايه‌گذاران در بخش ميراث‌فرهنگي خراسان جنوبي خبر داد و افزود: هرکس بخواهد خانه‌اي تاريخي در استان را به مراکز تفريحي و اقامتي ويژه گردشگري تبديل کند متناسب با کارکرد آن تا 50 درصد هزينه‌هاي آن را به صورت رايگان پرداخت خواهيم کرد.

«علويان صدر »ادامه داد: براساس توافقي که با اداره کل اوقاف و امور خيريه استان صورت گرفت اين سازمان متعهد شد 31 اثر را مرمت کند به گونه‌اي که 60 درصد هزينه‌هاي آن را ميراث‌فرهنگي و 40 درصد باقي‌ مانده را اداره کل اوقاف استان بپردازد.

او خاطرنشان کرد: امسال 200 درصد اعتبارات متداول سهم ميراث‌فرهنگي در اين استان افزايش يافت، که اميد است شاهد تحولي عظيم در بخش ميراث‌فرهنگي در خراسان جنوبي باشيم.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 139005216