ژاپني‏ها گل‌نوشته‏ها و آجرهاي موزه ملي ايران را اسکن مي‏کنند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، در نشستي که به منظور آموزش کار با اسکنر سه بعدي در موزه ملي ايران برگزار شد، «هيروفومي ترامورا» به ارائه سخنراني با موضوع «مدلسازي سه بعدي گل نوشته‏ها و اجرهاي ميخي با استفاده از اسکنر سه بعدي» پرداخت و اظهار داشت: امروزه در باستان‏شناسي به صورت گسترده‏اي از فناوري ديجيتال استفاده مي‏شود.

او با بيان اين‏که مدلسازي سه بعدي مرحله ساخت نمونه‏اي از هر شي سه بعدي با استفاده از کامپيوتر و نرم افزار است، ادامه داد: سعي داريم تا گل نوشته‏ها و آجرهاي موزه ملي ايران را اسکن کنيم.

اين مقام مسوول با بيان اين‏که وظيفه داريم تا اموال فرهنگي را براي آيندگان حفظ کنيم، بيان داشت: اطلاعات ديجيتالي از بين نخواهند رفت و مي‌‌توان باايجاد شکل سه بعدي از داشته‏هاي موزه اين آثار را حفظ کنيم.

او تصريح کرد: فن‏آوري ديجيتال کاربردهايي مانند کمک به برنامه‏ريزي حفاري‏هاي ميداني، نقشه‏کشي و بررسي گسترده و مداوم ويژگي‏هايي که امکان تشخيص آن‏ها بر روي زمين وجود ندارد، در علم باستان‏شناسي دارد.

به گفته محقق پژوهشکده بين‏المللي مطالعات ژاپن اسکنر سه بعدي به باستانشناسان کمک مي‏کند تا با ايجاد مدل‏هاي پستي و ديجيتالي با کيفت بالا از سايت‏هاي باستان‏شناسي نقشه‏برداري‏هاي جزئي را انجام دهند.

او گفت: اين روش مي‏تواند ساختار يا آثار هنري را دقيق‏تر از روش‏هاي سنتي درک کند.

به گفته «هيروفومي ترامورا» با ديجيتالي کردن اموال فرهنگي ملموس يا غير ملموس مي‏توان هر اثر هنري را علاوه بر نمايش در موزه به صورت اينترنتي هم انتشار داده و در معرض ديد عموم قرار داد.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390052229