دکتر «رضا حنفي» در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، درباره بيماري‌هاي قابل انتقال از طريق آب آلوده استخر‌ها افزود: استخر، محل مناسبي براي انتقال بيماري‌هاي عفوني و پوستي است و اين بيماري‌ها شناخته شده است و هيچ شکي در انتقال آن از طريق شنا کردن در آب آلوده نيست، زيرا در مدت محدودي، افراد زيادي هم زمان از آن محل استفاده مي‌کنند.

اين پزشک تصريح‌کرد: استفاده از استخرهاي شنا با مسائل و خطرهاي بهداشتي همراه است و چنانچه آب استخر‌ها هنگام تهيه هم سالم باشد ورود کمي باکتري‌هاي «پاتوژن» توسط شناگران احتمال خطر عفونت را دارد.

او همچنين از بيماري‌هاي قابل انتقال در آب استخر‌ها به بيماري دستگاه گوارش اشاره کرد و گفت: حصبه، اسهال، وبا و شبه حصبه از جمله اين بيماري‌هاست.

به گفته اين پزشک، ميکروب‌هاي مولد بيماري‌هاي دستگاه گوارش قدرت بيشتري براي زنده‌ماندن در آب استخر دارد بنابراين خطر زماني به وجود مي‌آيد که بيماري عفوني روده‌اي بين شناگران وجود داشته باشد.

«حنفي» بيماري‌هاي چشم، گوش و حلق و بيني را از ديگر عوارض قابل انتقال در آب آلوده استخر برشمرد و افزود: بعضي باکتري‌هاي خطرناک که در دستگاه تنفسي، بيماري خطرناکي توليد مي‌کند، چون آب محيط مناسبي براي زندگي آن‌ها نيست زود از بين مي‌رود اما بيماري‌هاي مربوط به گلودرد چرکي و ورم ملتحمه از شايع‌ترين امراض بين شناگران است.

به گفته اين متخصص، بي‌توجهي به درجه حرارت آب استخر و محيط اطراف آن و استفاده نشدن از کلر، شرايط را براي رشد و تکثير اين نوع باکتري‌ها و انتقال بيماري فراهم مي‌کند.

او بيماري‌هاي جلدي و پوستي را از ديگر موارد عنوان کرده و ادامه‌داد: عفونت‌هاي پوستي، بيماري‌هاي قارچي مانند کچلي، زرد زخم و خارش انگشتان پا از عوارض ناشي از شنا کردن در استخرهاي آلوده است.

«حنفي» همچنين خاطرنشان‌کرد: يکي از مهم‌ترين بيماري‌هاي انگلي، بيماري خوني مانند «شيسو مازيس» است و در مناطق گرمسير چنانچه استخر با آب رودخانه‌اي پر شود که عامل اين بيماري در آن وجود داشته باشد، مي‌تواند افراد را آلوده کند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390052318