دکتر «کاظم ندافي» در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، افزود: براي آبياري سبزيجات، جوانه غلات و محصولات سالادي، ممکن است از آب‌هاي آلوده و کودهاي انساني و حيواني استفاده شود و علاوه بر آن، معمولا حيوانات اهلي و وحشي در مزارع کشت سبزيجات و غلات رفت و آمد مي‌کنند.

اين کار‌شناس وزارت بهداشت تصريح‌کرد: در چنين شرايطي محصولات کشاورزي به انواع و اقسام تخم انگل‌ها و ميکروب‌ها آلوده هستند و مصرف کنترل نشده آن‌ها به صورت خام اعم از سبزي‌خوردن، سالاد فصل، تزئين ظرف غذا، همراه ساندويچ، ‌کاهو، هويج (همراه با سالاد يا بصورت آب هويج)، کلم، گل کلم و جوانه غلات باعث ابتلا ‌به انگل‌هاي روده و بيماري‌هاي عفوني روده‌اي مثل انواع اسهال‌ها، حصبه، وبا و شبه حصبه و بالاخره بروز و اشاعه اپيدمي بيماري‌هاي مذکور در جامعه مي‌شود.

رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت به هموطنان توصيه کرد: براي جلوگيري از مبتلا شدن به بيماري‌هاي روده‌اي حتما سبزيجات، جوانه غلات و محصولات سالادي را که مي‌خواهند بصورت خام مصرف کنند طي چهارمرحله پاکسازي، انگل‌زدايي، ضدعفوني و شستشو، سالم‌سازي کرده و سپس آن‌ها را مصرف کنند.

«ندافي» در تشريح مراحل سالم‌سازي سبزيجات گفت: ابتدا سبزيجات را به خوبي پاک کرده، شستشو دهيد تا مواد زائد و گل و لاي آن برطرف شود و سپس آنرا در يک ظرف ۵ ليتري ريخته به ازاي ‌هر ليتر ۳ تا ۵ قطره مايع ظرفشويي معمولي به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده، قدري بهم بزنند تا تمام سبزي در داخل کفاب قرار گيرد.

اين کار‌شناس در مورد مرحله دوم شستشو يا همان «انگل زدايي» نيز گفت: مدت ۵ دقيقه سبزي را در کفاب نگهداري و سپس سبزي را از روي کفاب جمع آوري و کفاب را تخليه کرده و ظرف و سبزي را مجددا با آب سالم شستشو داده تا تخم انگل‌ها و باقيمانده مايع ظرفشوئي از آن‌ها جدا شوند.

«ندافي» مرحله سوم سالم‌سازي را مرحله ضدعفوني عنوان کرد و گفت: براي ضدعفوني و از بين بردن ميکروب‌ها، ‌ يک گرم (نصف قاشق چايخوري) پودر پرکلرين۷۰درصد را در ظرف ۵ ليتري پر از آب ريخته کاملا حل کنيد تا محلول ضدعفوني کننده بدست آيد. سپس سبزي انگل‌زدايي شده را براي مدت ۵ دقيقه در محلول ضدعفوني کننده اخير قرار دهيد تا ميکروب‌هاي آن کشته شوند و اگر پرکلرين در دسترس نباشد مي‌توانيد از يک قاشق مرباخوري آب ژاول۱۰درصد يا دو قاشق مرباخوري آب ژاول ۵ درصد استفاده کنيد.

رئيس مرکز سلامت محيط کار وزارت بهداشت، درخصوص مرحله چهارم سالم‌سازي که مرحله «شستشوي نهايي» سبزيجات است، گفت: سبزي ضدعفوني شده را مجددا با آب سالم بشوئيد تا باقيمانده کلر يا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس آن‌ها را مصرف کنيد.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 139005259