حفظ ابنيه تاريخي نياز به همدلي و همراهي قواي سه گانه دارد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث‏فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در حاشيه مراسم رونمايي و ثبت ملي 30 قرآن نفيس در کاخ گلستان و در جمع خبرنگاران ضمن اعلام مطلب فوق گفت: اين سازمان تا کنون موفق به ثبت 26 هزار بنا، محوطه و اثر تاريخي شده است.

«روح‏الله احمدزاده کرماني» در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره خروج آثار تاريخي از فهرست ميراث ملي اظهار داشت: در ميان آثار به ثبت رسيده آثاري وجود دارد که مالک خصوصي دارند و متعلق به آحاد مردم هستند.

او اضافه کرد: عملياتي کردن تملک بناها و محوطه‏ها و آثار تاريخي نيازمند پرداخت ما به ازاي تملک است.

او تصريح کرد: اين ما به ازا مي‏تواند به صورت وجه نقد و يا با همکاري سازمان مسکن و شهرسازي از طريق واگذاري زمين‏هاي متعلق به حرائم شهري پرداخت شود.

معاون رييس جمهور با اشاره به اينکه سازمان مسکن و شهرسازي مي‏تواند سازمان ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري را از اين بن بست خارج کند، افزود: نمايندگان مجلس نيز مي‏توانند با کمک به افزايش بودجه سنواتي سازمان ما را در اين امر کمک کنند.چون تملک،حفظ ونگهداري و مرمت بناهاي ثبت شده سالانه به حداقل 400ميليارد تومان اعتبار نياز دارد که بسيار بيشتر از بودجه فعلي سازمان است.


رئيس سازمان ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري افزود:برخي بناهاي خصوصي به ثبت رسيده است و مالکان نيز خواستار تعيين تکليف هستند اما متاسفانه سازمان از نظر اعتبارات توانايي تملک آنها را ندارد فلذا افرادبه ديوان عدالت اداري مراجعه و حکم دريافت مي کنند.

احمدزاده با اشاره به اينکه حفظ ابنيه تاريخي که در واقع حفظ مواريث گرانبهاي فرهنگي و تمدني ماست،نياز به يک عزم ملي و کار جمعي دارد،گفت:صميمانه از قوه محترم قضائيه و نمايندگان محترم مجلس مي خواهيم در قالب نشستهاي سه جانبه موضوع را از تمام زوايا مورد بحث و بررسي قرار داده و نسبت به آن به يک تصميم واحد مبتني بر همدلي،همفکري و تعامل سازنده،برسيم.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390052629