«احمد بالان» ادامه داد: صنايعدستي ايران با 250 رشته، 16 گروه تخصصي و بيش از 140 محصول توليدي از نظر صادرات محصولات غيرنفتي جايگاه ويژهاي را به خود اختصاص داده است.
او اضافه کرد: با توجه به افزايش 80 درصدي کد تعرفههاي صنايعدستي در کتاب مقررات صادرات و واردات گمرک و لزوم اعمال کدهاي مذکور در شناسايي و آمارگيري کالاهاي صنايعدستي صادراتي ضرورت دارد افزايش ارتقاء دانش و آگاهي ارزيابان گمرکات کشور نسبت به شناسايي توليدات اين حوزه در دستور کار قرار گيرد.
مديرکل امور بازرگاني اين معاونت افزود: با توجه به مواد اوليه برخي از کالاهاي صنايعدستي و ضرورت اخذ مجوز از ساير دستگاهها و ادارات (بانک مرکزي) و همچنين ضرورت حضور هنرمندان در نمايشگاههاي تخصصي خارجي به صورت موقت، در درجه اول فراهم شدن زمينههاي همکاري و تعامل با دستگاههاي دولتي مورد تأکيد است و همچنين تدوين مقررات ويژه ترخيص کالاهاي هنرمندان عازم به نمايشگاهها بايد در دستور کار قرار گيرد.
اين مقام مسوول با بيان اينکه آمار تفکيک شده و دقيق در مورد صادرات اقلام مختلف صنايعدستي در گمرک وجود ندارد، گفت: بهرهمندي از ميزان آمار و اطلاعات آماري ميتواند تأثير بسزايي در برنامهريزي و تدوين مسائل حقوقي داشته باشد.
«بالان» تأکيد کرد: ضرورت دستيابي به آمار دقيق صادرات محصولات صنايعدستي در فراهم شدن زمينه توسعه صادرات اهميت دارد.
مديرکل امور بازرگاني معاونت صنايعدستي با اشاره به اينکه اعمال نشدن محدوديتها و افزايش تعرفهاي صنايعدستي خارجي به منظور حمايت از توليدات داخلي نيز در اين نشست بررسي شد، اظهار داشت: حذف محدوديت صادرات بعضي از اقلام صنايعدستي از طريق اعطاي تسهيلات با هدف خروج راحتتر توليدات نيز مدنظر قرار گرفت.
او يادآور شد: همچنين از سوي معاونت صنايعدستي پيشنهاد شد کارگروه فني به صورت منطقهاي در سطح کشور به منظور تسهيل و تسريع در انجام امور مربوطه تشکيل شود.
مديرکل امور بازرگاني معاونت صنايعدستي با اشاره به موضوع اصلاح کدتعرفههاي صادراتي و وارداتي رشتههاي صنايعدستي خاطرنشان کرد: تا به حال براي يکصد رشته صنايعدستي در کتاب گمرک تعرفه جديد تعريف شده و اين معاونت در صدد است مابقي رشتههاي صنايعدستي از کدتعرفه برخوردار شوند.
111/
انتهای پیام/