«پرويز رجبي» در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، افزود: منابع تاريخ باستان به نسبت کتاب‌هايي که در حوزه فلسفه، ادب، دين و سياست منتشر مي‌شود، بسيار کم است و کسي داوطلب نيست که پا در راه دشوار تاريخ‌نگاري باستاني بگذارد.

اين مترجم در ادامه يادآورشد: به دليل دشوار بودن پژوهش‌هاي تاريخي باستان، منابعي که از آن بدست مي‌آيد، کامل نبوده و داراي نقصان‌هايي است.

او افزود: بيشتر کتاب‌هاي تاريخي ما جامع التواريخ‌ها هستند که هيچ کدام به مردم ايران باستان نپرداخته است. ما در ايران مشکل تاريخ‌نگاري باستاني داريم.

اين مورخ در ادامه به تاريخ‌نگاري در جهان اشاره کرد و گفت: ديدگاه مارکسيسم توسط استالينيزم به تاريخ‌نگاري کشور‌ها وارد شد و حزب شوروي نيز تاريخ جهان را بر اساس آن تدوين کرد و اين نوع تاريخ‌نگاري، وارد کشور ايران شد و ما نيز از آن در امان نمانديم.

«رجبي» به تاريخ‌نگاري ايدئولوژيکي پرداخت و خاطرنشان‌کرد: تاريخ‌نويسي ايدئولوژيکي نوعي تاريخ‌نويسي جذاب است که تنها بايد قالب‌ها را بر اين شيوه گذاشت و بر اساس آن کل تاريخ سرزمين را بررسي کرد. اين نوع تاريخ‌نويسي ساده و آسان بوده و با گذاشتن در چارچوبي خاص شکل مي‌گيرد.

اين مورخ و مترجم پيشکسوت در ادامه ضمن توصيه‌اي به تاريخ‌نويسان جوان گفت: مورخان جوان بايد به دور از هر گونه شعارزدگي و پرخاشگري به تاريخ ايران باستان بپردازند و با شفافيت و آگاهي به تمام قضايا نگاه کنند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390060116