به گفته اين کارشناس محيط زيست، هنوز حتي موافقتنامه اعتباري که قرار بود از سوي ستاد بحران استان براي مبارزه با خسارات و شيوع اين آفت تامين شود، ابلاغ نشده است.
«عطايي» اظهارداشت: اگر طبيعت اين آفت را از بين نميبرد بايد با استفاده از روشهاي مکانيکي مانند «تلههاي فرموني» و يا روشهاي بيولوژيک براي نابودي آن اقدام ميکرديم.
چندي پيش آفتي به نام پروانه ابريشم باف به جنگلهاي کجور و کندلوس هجوم آورد که کارشناسان اداره کل منابع طبيعي چالوس اعلام کرده بودند براي آغاز عمليات مقابله با اين آفت به ۱۵ تا ۲۰ ميليون تومان اعتبار نياز دارند و براي تامين اين اعتبار و ساير نيازها مکاتباتي با استانداري مازندران انجام دادهاند.
به گفته برخي کارشناسان، در حال حاضر باقي مانده اين آفت تبديل به شفيره شده و طي چند روز آينده به پروانه تبديل ميشوند که به دليل عدم تامين اعتبار زمان يکي از شيوههاي مقابله با اين آفت در مرحله پروانگي به نام روش «سورومن» از کار خارج ميشود و نميتوان از اين روش استفاده کرد. در اين روش با قراردادن تورهايي در مسير پرواز پروانهها مانع از جفتگيري آنها و گيجشدن آفت ميشوند.
اين کارشناسان معتقدند: در حال حاضر تنها براي اجراي مرحله آخر که همان سوزاندن تخمهاي اين حشره است فرصت داريم که بايد اعتبار مورد نياز آن تامين شود.
/118
انتهای پیام/