او با اشاره به اينکه ابر جزو مناطق نمونه زيست محيطي است، بيانکرد: صدور بيرويه مجوز براي مناطق نمونه گردشگري به مسابقهاي تبديل شده است و متاسفانه هنوز براي اين اقدام، تعريف مشخصي وجود ندارد.
اين فعال طبيعتگردي ادامهداد: ابر، منطقه فوقالعاده بکر و زيبايي است که وقتي حضور جمعيت در آن زياد ميشود، متأسفانه جلوي اين هجوم را نميتوان گرفت. البته در يکي دوسال اخير، پارکينگي در ورودي جنگل ساخته شده که کار خوبي است.
«نجفي» گفت: متاسفانه بورس زمينفروشي هم در اين منطقه راه افتاده و مافياي زمينخواري هم در اين منطقه بيداد ميکند. با اين وضعيت در نهايت حيات وحش و گياهي و طبيعت بکر اين جنگل از ميان ميرود و ديگر از قرقهاي چراي دام خبري نخواهد بود و دامداري اين منطقه نابود ميشود. با اين روند تا دوسال ديگر، جنگل ابر از ميان ميرود.
اين کارشناس اظهارداشت: زماني پيشنهادهايي براي استفاده از جوانان محلي بهعنوان راهنماي تور و بهرهبرداري درست از اين منطقه مطرح شد؛ اما چون نگرشي در اينباره وجود نداشت، اقدامي صورت نگرفت.
«نجفي» با اشاره به موقعيت جغرافيايي و اقليمي خاص جنگل ابر، گفت: تنها راه چاره براي حفاظت از اين منطقه بکر و طبيعي، طلب کمک از تشکلهاي مردمي آن منطقه و قانعکردن روستاييان درباره منافع کوتاهمدت اين جاده و از بين رفتن فرهنگ و طبيعت اين منطقه در درازمدت است.
اين راهنماي طبيعت، درباره حفاظت از اين اثر طبيعي با ثبت آن در فهرست ميراث ملي، معتقد است: وقتي جامعه و سازمانهاي متولي به اتفاقهايي که در مناطق طبيعي درحال رخ دادن هستند، حساس نيستند چه انتظاري ميتوان داشت.
/118
انتهای پیام/