بم از حافظه ميراث جهاني پاک نمي‏شود

«مسعود علويان صدر» در گفتگو با ميراث آريا (chtn) با بيان اين‏که ثبت آثار در فهرست داراي ضوابط، معيارها و مشکلات خاص خود است، افزود: ارگ بم و منظر فرهنگي آن پس از وقوع زلزله پنجم دي سال 1382 در بيست و هشتمين اجلاس جهاني کميته ميراث فرهنگي يونسکو بررسي و در فهرست ميراث جهاني در معرض خطر قرار گرفت.

او اظهار داشت: پس از آن نخستين طرح جامع منظر فرهنگي کشور براي بزرگترين مجموعه خشتي و گلي جهان «ارگ بم» تهيه شده و به تصويب شوراي عالي معماري و شهرسازي ايران رسيد.

اين مقام مسوول گفت: پس از تاييد شوراي عالي معماري و شهرسازي ايران، طرح جامع منظر فرهنگي بم ابلاغ شده و همه مسوولين محلي موظف به رعايت آن شدند.

او بيان داشت: اين طرح لازم الاجراست و مسووليت بخشدار، فرماندار و استاندار و همه ارگان‏هاي مربوطه را مشخص کرده است.

«علويان‏صدر» اضافه کرد: طبيعتا اثري که درفهرست ميراث در خطر ثبت مي‏شود نيازمند حمايت همه جانبه همه مسوولين و متوليان امر در اين زمينه است و در خصوص ارگ بم نيز همت بيشتر مسوولان مربوطه را طلب مي‏کند.

معاون ميراث‏فرهنگي کشور با تاکيد بر اين مهم که در اجلاس يونسکو که به ميزباني کشور برزيل برگزار شد، اقدامات ايران در خصوص ميراث جهاني بم مورد تاييد و تشويق قرار گرفته است، گفت: در اين اجلاس بم به عنوان پايلوت آموزشي سازه‏هاي گلي در جهان تعيين شده و مقرر شد در آن کارگاه‏هاي تخصصي برگزار شود.

او گفت: هيات تخصصي يونسکو سال‏جاري از بم بازديد کرده و مطالب و موارد را بررسي و اعلام خواهند کرد بنابراين پيش داوري در خصوص خروج ارگ بم از فهرست جهاني پسنديده نيست.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390061512