«اميد عزيزي» با بيان اينکه اين جشنواره طي مدت برپايي از ساعت 10 تا 18:30 ميزبان علاقمندان و بازديدکنندگان است، افزود: از جمله برنامههاي اين نمايشگاه ميتوان به برپايي نمايشگاههاي صنايعدستي، پوشاک محلي، عکس و نقاشي، سفره گيلاني، موسيقي زنده محلي و نيز بازيها و نمايشهاي محلي اشاره کرد.
او معرفي جاذبههاي تاريخي و طبيعي استان به گردشگران و مسافران ورودي به استان در روزهاي پاياني فصل تابستان را از جمله اهداف برپايي اين نمايشگاه برشمرد و افزود: طي مدت برپايي، قهوهخانههاي سنتي موزه نيز پذيراي بازديدکنندگان خواهند بود.
«عزيزي» با بيان اينکه گردشگران و مسافران تابستان سال 89 از پنجمين جشنواره موزه ميراث روستايي به خوبي استقبال کردند، اظهار داشت: سال گذشته روزانه نزديک به 6 هزار نفر از جشنواره تابستاني موزه ميراث روستايي گيلان بازديد کردند که اميدواريم در سال جاري نيز شاهد حضور شمار زيادي از گردشگران باشيم.
خاطرنشان ميشود، موزه ميراث روستايي گيلان نخستين اکوموزهاي است که در رابطه با معرفي تاريخچه و نوع فرهنگ و زندگي مردم در فضاي باز ايجاد شده؛ در اين موزه معيشت، کار، مسکن، صنايعدستي و انواع فضاهايي که در يک حوزه خانوادگي وجود دارد بازسازي و به نمايش در آمده است.
اين موزه در زميني به مساحت حدود 260 هکتار در پارک جنگلي سراوان، واقع در کيلومتر 18 جاده رشت – تهران در دست اجراست. فاز مطالعات مقدماتي آن از اوايل سال 1381 آغاز شد. در ارديبهشت 1384 نخستين کارگاه اين طرح (حوزه فرهنگي و معماري جلگه شرق سپيد رود) راهاندازي شد.
برپايه مطالعات مردم شناسي و معماري 9 حوزه فرهنگي و معماري در گيلان شناسايي و براي هر يک از آنها مکان ويژه اي در محل موزه در نظر گرفته شده است. همچنين در طراحي سايت محلهاي جداگانه براي نمايشها و بازيهاي سنتي، پرورش گياهان دارويي و درختان بومي، بازار روز، کارگاه صنايعدستي، مزارع برنج و باغات چاي، معماري روستايي ملل، پارک بازي کودکان، چايخانهها و رستورانهاي سنتي، اردوگاه تفريحي و پژوهشکده معماري و مردمشناسي پيشبيني شده است.
/117
انتهای پیام/