او با بيان اينکه در اينباره اعتباراتي نيز در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: با توجه به درخواست گروهي از غارشناسان مبني بر ممانعت از ورود گردشگران به اين غار، هنوز دستوري از سازمان حفاظت محيط زيست صادر نشده است.
«فراهاني» با بيان اينکه کارشناسان سازمان حفاظت محيط زيست در حال بررسي اين موضوع هستند، خاطرنشان کرد: انجام هرگونه اقدام در اين رابطه به اعلام نظر سازمان حفاظت محيط زيست بستگي دارد.
او رونق گردشگري در غار نخجير را از مصوبات موفق سفرهاي استاني دولت دانست و گفت: راهاندازي اين غار تاثير بسيار زيادي در افزايش جذب گردشگران به ويژه علاقهمندان به طبيعت به استان داشت.
مديرکل ميراثفرهنگي استان مرکزي ميزان سرمايهگذاري انجام شده براي راهاندازي اين غار را 2 ميليارد ريال اعلام کرد و از اماکن اقامتي، پارکينگ، نمازخانه، سرويسهاي بهداشتي و ساير امکانات خدماتي به عنوان تاسيسات ايجاد شده در محدوده اين غار نام برد.
او با اشاره به استقبال گسترده مردم کشور و به ويژه استان براي بازديد از اين غار افزود: اين غار در ايام تعطيل به طور روزانه پذيراي بيش از 300 تا يکهزار گردشگر است؛ همچنين در تعطيلات عيد فطر بيش از 2 هزار نفر از اين غار بازديد کردند.
غار 70 ميليون ساله نخجير در جنوب شرقي استان مرکزي قرار دارد که در سال 68 شناسايي و در سال 81 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.
اين غار از شگفتانگيزترين جاذبههاي طبيعي جهان به شمار ميرود و منشورها و اسفنجهاي بلورين کلسيت، باغهاي مرجاني، دالانها، دهليزها، تراسها و حوضچههاي متعدد جلوهاي انحصاري به اين غار داده است.
غار نخجير داراي يک شاخه اصلي به طول بيش از هزار و 200 متر و چندين شاخه فرعي است که از راه همواري ميتوان به راحتي در غار حرکت کرد.
رسوبات دولوميتي به مقياس قابل توجهي به صورت لايههاي سفيد رنگ، کف کريدورها و دالانها و دهليزهاي مسير اصلي غار را پوشانده است؛ کف ديوارههاي غار پوشيده از اسفنجهاي بلورين و سنگهاي تزئيني زيبايي است که از اين لحاظ يکي از زيباترين غارهاي کشور به شمار ميرود.
غار نخجير پس از آمادهسازي براي نخستينبار در نوروز 89 به روي گردشگران نوروزي استان مرکزي گشوده و با استقبال خوب گردشگران مواجه شد.
/115
انتهای پیام/