بازديد از مجموعه تاريخي بيشاپور، 24 شهريور آزاد است

به گزارش ميراث آريا (chtn)، به نقل از ميراث فرهنگي فارس، «همت محمدي» تصريح کرد: شهر تاريخي بيشاپور 80 سال قبل يعني در 24 شهريور ماه سال 1310 هجري شمسي با شماره 24 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد .

او ابراز داشت: تلاش ها و کوشش هاي زيادي براي حفظ و حراست از اين ميراث گرانبها صورت گرفته است.

«محمدي» به جايگاه والاي اين شهر تاريخي در تاريخ و فرهنگ کشورمان به نگاه جدي تر و عميق در مورد اين اثر تاريخي نيز اشاره کرد.

او اظهار اميدواري کرد که با فعاليت ها و تلاش هايي که تا کنون صورت گرفته است و برنامه هايي که در چشم انداز بلند مدت در نظر گرفته شده، معرفي بيشتر و انجام فعاليت هاي اساسي در اين مجموعه تاريخي محقق شود.

رئيس اداره ميراث فرهنگي شهرستان کازرون در پايان خاطرنشان کرد: تاکنون تلاش هاي زيادي در راستاي شناخت و معرفي اين مجموعه از طرف پايگاه پژوهشي بيشاپور و ميراث فرهنگي صورت گرفته است و در آينده، مهمترين برنامه اي که در دستور کار قرار دارد موضوع ثبت جهاني اين مجموعه است که خوشبختانه در سطح سازمان و مسئولين شهرستان همدلي خوبي براي اين مهم به وجود آمده است.

شهر تاريخي بيشاپور در فاصله 23 کيلومتري غرب شهر کازرون و در حاشيه رودخانه شاپور، قرار دارد. اين شهر به دستور شاپور اول ساساني، دومين پادشاه سلسه ساسانيان ساخته شده و تاريخ ساخت آن بر اساس کتبيه پهلوي ستونهاي ياد بود اين شهر مربوط به سال 262 ميلادي است.

اين شهر تاريخي با وسعتي نزديک به 200 هکتار، شامل سه بخش مي باشد: بخش نخست يا اصلي که توسط يک حصار و ديوار سنگي محصور بوده و بناهاي حکومتي و مذهبي همچون تالار تشريفات، کاخ والرين، ايوان و حياط موازييک و معبد آناهيتا را شامل مي شود.

بخش دوم که قسمت حفاظتي و نگهباني شهر بوده، شامل قلعه ايي بنام قلعه دختر مي باشد که در طرف شمال شهر بر سينه کوه شاپور قرار گرفته است.

بخش سوم شامل بناهايي چون مدرسه اسلامي دوره آل بويه مسجد جامع، حمام هاي بيشاپور، بناي يادبود يا ستون هاي يادبود همچنين منازل مسکوني است.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390062014