پاسداشت يادگارهاي دفاع مقدس با توسعه گردشگري جنگ

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان همدان در گفت‌وگو با ميراث‌آريا (chtn)، ضمن بيان اين مطلب به جنگ تحميلي ايران اشاره کرد و درباره اهميت توسعه گردشگري جنگ در کشور گفت: اين جنگ هشت ساله از اتفاقات تلخ در کشور بود که يادگارهايي از خود براي هميشه به جاي گذاشت.

«اسدالله بيات» با بيان اينکه در هر دوره تاريخي برنامه‌ريزي براي به يادآوردن روزهاي جنگ متفاوت خواهد بود، اظهار کرد: در دوره کنوني که صنعت گردشگري از مهمترين صنايع کشور به شمار مي‌رود؛ اين صنعت مي‌تواند يادمان‌هاي جنگ را به هدفي براي سفر تبديل کند.

او با اشاره به مطرح شدن گردشگري جنگ به عنوان طرحي در صنعت گردشگري افزود: ايده گردشگري جنگ هدفي جز رونق دوباره مناطق جنگ‌زده و بهبود وضعيت اقتصادي اين مناطق نداشت، اما پس از مدتي وجه تاريخي آن قوت گرفت و با بهبود وضعيت مناطق جنگ‌زده اين مناطق به هدف‌هاي گردشگري تبديل شدند.

«بيات» اضافه کرد: اگرچه در دوران جنگ تحميلي استان‌هاي معدودي همچون خوزستان، ايلام و کرمانشاه به صورت مستقيم درگير جنگ بودند، اما استان‌هاي همجوار نيز از صدمات جنگ بي‌نصيب نماندند و همدان نيز از اين قائده مستثني نبود.

او با بيان اينکه آثاري که از روزهاي جنگ در استان همدان باقي‌مانده است هميشه يادآور زماني است که مرور آن خاطراتي ناب را به ياد مي‌آورد، بيان داشت: از اين‌رو موزه دفاع مقدس در استان همدان ايجاد شد؛ اين موزه وسيع و گسترده توانست خاطرات جنگ و اتفاقاتي را که استان‌ها با آن درگير شدند توسط ماکت‌ها، بنرها، نقشه‌هاي جنگ و اسناد به جاي ‌مانده از آن دوران به مردم استان و گردشگران معرفي کند.

اين مقام مسوول در ميراث‌فرهنگي استان همدان آثار به جاي مانده از شهداي دفاع مقدس را که در اين موزه به نمايش گذاشته شده است، يادآور رشادت و مردانگي سربازان جنگ دانست و ادامه داد: نمايش اين آثار در موزه دفاع مقدس مي‌تواند هر بيينده‌اي را تحت تاثير قرار دهد و خاطرات روزهاي جنگ را زنده کند.
/115


انتهای پیام/

کد خبر 139006287