او با بيان اينکه به همان ميزان که علاقهمند معرفي حافظ و فردوسي در ايتاليا هستم خواستار شناخته شدن دانته در ايران ميباشيم، گفت: تعريف مناسبات ميان ملتها براساس ارتباطات ميان فرهنگي و چند فرهنگي راهکار اصلي براي حرکت به سمت زيستي اخلاقيتر و انسانيتر در عرصه جهاني است .
معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قرن بيست و يکم را دوران خودآگاهي تاريخي ملتها عنوان و خاطرنشان کرد: در اقيانوس مواج و پر جوشش ارتباطات بين المللي ، ديپلماسي فرهنگي برآمده از ارتباطات ميان فرهنگي ملتها جايگزين ديپلماسيهاي منسوخ برآمده از منافع سياسي و امنيتي قدرتهاي استکباري خواهد شد.
سفير ايتاليا: انجام اقداماتي در راستاي معرفي ايران در ايتاليا از وظايف اصلي ما است
سفير ايتاليا در ادامه، برنامهريزيهاي کاري در زمينه مرمت ابنيه، آثار و بناهاي تاريخي را از جمله اهداف اين ديدار عنوان کرد و گفت: گروههاي مرمتي ايتاليايي در بسياري از پايگاههاي تاريخي و باستانشناسي ايران مشغول به کار هستند و بنا بر شواهد امر، ايران از اين همکاريها رضايت دارد.
«آلبرتو برادانيني» با بيان اينکه ايران و ايتاليا داراي تاريخچه همکاريهاي مشترک بودند و به تازگي نيز همکاريهاي مشترکي داشتند، اظهار داشت: ثمرات و نتيجه اين همکاريها براي هر 2 کشور رضايتبخش بوده است.
سفير ايتاليا يادآور شد: به دنبال زمينلرزه بم، گروههاي مرمتي ايتالياتي براي همکاري با گروههاي مرمتي ايراني در جهت مرمت برج شماره يک ارگ بم به ايران اعزام شدند که خوشبختانه اين پروژه مرمتي مشترک ميان ايران و ايتاليا به اتمام رسيده است و قرار است به منظور اتمام و تحويل کار مراسمي با حضور مسوولان ميراثفرهنگي استان کرمان برگزار شود.
«برادانيني» خاطرنشان کرد: در همين راستا هياتي به رياست مدير موسسه ملي مرمت ايتاليا به ايران سفر کرده و در مراسم پايان و تحويل پروژه مشترک مرمتي ايران و ايتاليا در ارگ بم حضور خواهند داشت.
او گفت: هدف دوم از اعزام اين هيات به بم، بررسي اسناد و مدارکي مبتني بر امکان ادامه همکاريهاي گروههاي مرمتي ايراني و ايتاليايي در زمينه تمرکز يافته بر مرمت و بازسازي کاروانسرايي است که در مجموعه تاريخي ارگ جهاني بم قرار دارد.
«برادانيني» با اشاره به بحران مالي غرب گفت: بهرغم اين بحران مالي، ايتاليا همواره در تلاش است که تمامي تعهدات خود را به انجام برساند و پيگير کارهايي باشد که با ديگر کشورها به ويژه ايران آغاز کرده است، همچنين در زمينه مرمت با توجه به اهميت آثار باستاني براي نسلهاي آينده بشري خواستار ادامه اين همکاريها هستيم.
سفير ايتاليا در بخش ديگري از سخنان خود ضمن سپاسگذاري از توجه رئيسسازمان ميراثفرهنگي ايران نسبت به ايتاليا از آمادگي مطلق براي برگزاري هفته فرهنگي ايتاليا در ايران خبر داد و گفت: تمام تلاشمان را در راستاي برگزاري هفته فرهنگي در چارچوب زماني تعيين شده خواهيم کرد.
او با بيان اينکه اکنون شاهد تحولي در عرصه همکاريهاي تاريخي ميان ايران و ايتاليا هستيم، گفت: اين همکاريها صرفا از جنبه بازسازي، مرمت و باستانشناسي به همکاريهايي در زمينه جهانگردي، بازرگاني و تجارت ميرسد، چرا که بدون پشتوانه مالي و اقتصادي نميتوانيم اهدافي را که ناظر بر حفظ ميراثفرهنگي کشورمان هستند، پيش ببريم؛ چنين ابتکار عملهايي لازم و ملزوم يکديگر هستند.
سفير ايتاليا با استقبال از برگزاري هفته فرهنگي ايران در ايتاليا گفت: متاسفانه ايران به اندازه کافي در ايتاليا شناخته شده نيست و انجام اقداماتي در راستاي معرفي ايران در ايتاليا از وظايف اصلي ما است، بنابراين لازم است تعداد بيشتري از جهانگردان ايتاليايي را به ايران اعزام کنيم و با شناخت تغيير يافته نسبت به ايران شاهد توسعه و ارتقاي روابط ميان 2 کشور باشيم.
«برادانيني» با اشاره به اينکه هر سال 2 هزار ايتاليايي به ايران سفر ميکنند که اين ميزان سفر در مقايسه با حجم سفر انجام شده در ايتاليا ناچيز است، اظهار داشت: نهادهاي ذيصلاح در ايتاليا و ايران تلاش ميکنند تعداد جهانگردان ايتاليايي به ايران را افزايش دهند که يکي از برنامههاي در دستور کار ما نيز در اين زمينه است.
/117
انتهای پیام/