بکوشيم تهران را به ويترين فرهنگي کشور تبديل کنيم

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «روح‌الله احمدزاده» صبح امروز(سه شنبه) در مراسم توديع «محمد ابراهيم لاريجاني» و معارفه «محمدحسين فراهاني» به‌ عنوان مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران با بيان اين مطلب گفت: خوشبختانه در حوزه سازمان ميراث‌فرهنگي کشور طي سال‌هاي پس از انقلاب شاهد رويدادهاي مثبتي بوديم که پس از روي کار آمدن دولت‌هاي نهم و دهم اين جريانات مثبت شتاب فزاينده‌اي گرفته است.

وي تصريح کرد: واکاوي ميراث کهن ايران و تاکيد بر کاوش‌هاي باستان‌شناسي و ديرينه‌شناسي ملت ايران در سال‌هاي اخير اهميت يافت به طوري که با رجوع به پژوهش‌هاي تاريخي ظرفيت‌هاي عميق و گسترده‌اي در مقابلمان قرار مي‌گيرد که بي‌ترديد منشا تحولات عظيم است.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور افزود: آنچه از کتيبه‌ها در هگمتانه، بافت تاريخي مرودشت و محوطه تاريخي پاسارگاد استنباط مي‌شود، نگاه جهانگرايانه و فرهنگي ايرانيان در طول تاريخ است.

احمدزاده با بيان اين که در تاريخ کشورمان شاهد به رسميت شناخته شدن زبان فارسي در فلات بزرگ ايران به عنوان يک زبان رسمي هستيم که دلالت بر سيطره فرهنگي ايران دارد، اضافه کرد: مقام معظم رهبري نيز امروز بر توزيع و گسترش زبان فارسي تاکيد دارند که اهميت اين موضوع را در تاريخ و فرهنگ ايران زمين مي‌توان مورد توجه جدي قرار داد.

معاون رئيس‌جمهور نگاه‌ها و ديدگاه‌هاي مختلف به شرق را يکي ديگر از موضوعات بااهميت در تاريخ ايران دانست و بيان داشت: در تاريخ ايران بارها شاهد سيطره غرب بوديم و اين همان چيزي است که امروز تحت عنوان جهاني‌شدن مطرح است و چيزي جز يک دروغ بزرگ که کاپيتاليسم به جهانيان منتقل مي‌کند، نيست.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي کشور در ادامه اظهار داشت: در دوره‌هايي که بشريت و به ويژه جوامع غربي رب‌النوع‌هاي مختلف را مي‌پرستيدند تاريخ ايران با الوهيت، يکتاپرستي و توحيد گره خورده بود.

اين مقام مسوول با اشاره به اين که اعتلاي فرهنگ و هويت ايراني پس از ورود اسلام دو چندان شد، اظهار داشت: موضوعات مطرح شده بدون شک توجه ما را به حوزه ميراث‌فرهنگي ايران بيش‌تر مي‌کند و جاي بسي خوشحالي است که امروز ما نگهبانان مرزهاي هويتي ايران هستيم.

معاون رئيس جمهور با تاکيد بر اين که در شرايطي که غرب برهنگي، بربريت و ميل به انسان طبيعي شدن را توسعه مي‌دهد، ايران پس از انقلاب اسلامي دست به چهره‌پردازي فرهنگي و ديني قابل تاملي زد، افزود: ما در چنين فضاي تعامل گفتماني، سرمان را بالا مي‌گيريم چرا که در مقوله‌هاي فرهنگي و هويتي هميشه يک گام‌ جلوتر از بسياري از فرهنگ‌ها از جمله غرب بوده‌ايم.

احمدزاده در ادامه به مراسم توديع و معارفه مديرکل ميراث‌فرهنگي استان تهران اشاره کرد و ادامه داد: بايد بکوشيم تهران را به ويترين فرهنگ کشور تبديل کنيم و اميدوارم بتوانيم هويت اين شهر تاريخي را که در گذشته هيچ‌گاه شهر برج‌هاي سر به فلک کشيده فاقد فرهنگ و تاريخ نبوده، بازيابيم.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري يادآور شد: در حوزه صنايع‌دستي تهران نيز در نظر داريم يک نمايشگاه دائمي از هنرهاي سنتي ايران ايجاد کنيم تا هر گردشگري که به اين استان سفر مي‌کند با ويتريني از انواع هنرهاي ملي روبه‌رو شود.

احمدزاده گفت: زمينه‌هاي لازم براي اختصاص فضاي 2هکتاري براي نمايش ويژگي‌هاي منحصر به فرد صنايع‌دستي تهران وجود دارد تا فرهنگ و هويت ايراني به‌خوبي معرفي شود.

معاون رئيس جمهور تصريح کرد: در حوزه گردشگري نيز بايد تمرکز را بر زيرساخت‌ها و رسيدن به استانداردهاي جهاني با هدف حضور پررنگ‌تر گردشگران قرار دهيم.

احمدزاده در پايان از حضور کشورهاي عضو جنبش عدم‌ تعهد در ايران خبر داد و اظهار اميدواري کرد ظرفيت‌ها براي نمايش و معرفي توانمندي‌هاي ايران در تمام زمينه‌ها براي حضور اين کشورها فراهم شود.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390081722