يونسکو ضرب‌الاجلي براي ايران تعيين نکرده ‌است

«افشين ابراهيمي» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn)، با اشاره به اين که اين نقايص از سوي مسوولاني که از يونسکو براي بازديد بم مراجعه کرده بودند (رئيس بخش آسيا و اقيانوسيه يونسکو و کارشناس ايکوموس) مطرح شد، افزود: کارشناسان يونسکو به دو مورد نقص موجود اشاره کردند که يکي ساخت پمپ بنزين روي گسل و ديگري ساخت و ساز نامناسب شهري بود.

او با بيان اين موضوع که اگر اين نقايص رفع شود ارگ بم از ليست بناهاي در خطر خارج مي‌شود، خاطر نشان کرد: با کمک فرمانداري و مسوولان شهري با ساخت و سازها برخورد و از فعاليت پمپ بنزين جلوگيري شده است.

سرپرست پايگاه ارگ بم افزود: از زمان احداث اين پمپ بنزين، اجازه‌ فعاليت به آن داده نشده و سهميه سوختي هم به آن تعلق پيدا نکرده، و فقط نمايي از پمپ بنزين در منطقه موجود است که البته در صدد جابه‌جايي هر چه سريع‌تر آن هستيم.

ابراهيمي با اشاره به اين که کارشناسان يونسکو از اقدامات انجام شده رضايت داشتند، ادامه داد: از دو سال قبل، ساخت و ساز غيرقانوني در شهرک (اميرالمومنين) متوقف شده و علاوه بر آن تعداد چشمگيري از بناهاي اين شهرک تخريب شده است.

اين مقام مسوول درباره وضعيت ساکنان اين شهرک نيز گفت: فرمانداري بم مکاني را براي سکونت اين افراد در نظر گرفته است که در صورت اثبات سکونت آن‌ها در بم قبل از وقوع زلزله، مي‌توانند به محلي که فرمانداري براي آن‌ها در نظر گرفته نقل مکان کنند.

به گزارش ميراث آريا(chtn)، او گفت: مطالعات باستان‌شناسي و اقدامات حفاظتي و مرمت روي شاخص‌ترين بناهاي موجود در منظر فرهنگي در حال انجام است و هم‌چنين حفظ و نگهداري نخلستان‌ها، قنوات و جلوگيري از تغيير کاربري آن‌ها با کمک سازمان جهاد کشاورزي و ديگر سازمان‌هاي مرتبط پي‌گيري مي‌شود.

ابراهيمي در پايان تاکيد کرد: به محض رفع اين دو نقص که تا حدود زيادي هم برطرف شده، کارشناسان يونسکو مجدداً مراجعه مي‌کنند و پس از بازديد و تاييد، اين اثر از فهرست آثار در خطر خارج خواهد شد.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390082515