وي تصريح کرد: در بخش مرمت، طي آزمايشهاي مختلف با مستندنگاري و پايش دقيق و بررسي و تحليل نتايج آن ترکيب جديدي بر پايه «آهک» به دست آمد که ضمن همخواني با سنگهاي به کار رفته در تخت جمشيد بر دوام و مقاومت اين اثر تاثيرگذار خواهد بود، ضمن اين که به لحاظ زيباييشناسي و همچنين رعايت اصول مرمت از کيفيت قابل توجهي برخوردار است.
طالبيان با اشاره به اين که براي مرمت تودههاي مختلف و سازههاي متنوع سنگ به لحاظ ساختاري وآسيبهاي گوناگون ترکيبات، ابزار و روشهاي متفاوتي استفاده ميشود، گفت: طي يک فرايند پژوهشي کارگروه تحقيقاتي به اين نتيجه رسيد که براي ريزترکها، شکافهاي بزرگتر، محل اتصال قطعات و تثبيت سطوح سنگي، و همچنين براي مقاومسازي قطعات فشاري و کششي راههاي متفاوتي وجود دارد که همه آنها را نميتوان با يک نوع ملات، متد و ابزار يکسان مرمت کرد؛ چرا که ممکن است اين امر نتواند آنطور که بايد و شايد مفيد واقع شود. ملاتهاي گوناگوني با درصدهاي مختلف و خواص متفاوت آزمايش شده تا بعد از ارزيابي نهايي ميداني به همراه نمونههايي از ابزار گوناگون که از ايتاليا به تخت جمشيد ارسال شده به کار گرفته شود.
به گزارش ميراث آريا وي ادامه داد: البته در اين بين با بهرهگيري از دستگاه «تميزکننده ليزري» براي پاک کردن لايههاي رسوبي تستهاي موفقي انجام شده که براي حفاظت از سنگ بسيار موثر است. کاري علمي با استفاده از جديدترين متدها وتکنولوژي روز دنيا با دانش متخصصان جهاني و داخلي به همراه تجربه استادکاران سنگ اين امر را ميسر کرده است.
مديرعلمي پايگاه پارسه پاسارگاد افزود: بدون شک اين روش علمي که از منظر بسياري از کارشناسان و اهالي فن يکي از مدرترين فعاليتهاي استحکامبخشي و مرمت سازههاي سنگي است ميتواند بهسرعت در کشور توسعه يابد؛ موضوعي مهم که فعالان مرمت بناهاي تاريخي آن را نياز کنوني حفاظت از سايتهاي تاريخي و ارزشمند سنگي ميدانند.
/102
انتهای پیام/