تعزيه‌خوانان محرم تن‌پوشي از زره بر قامت مي‌کشند

«سعيده کاظمي» در گفت‌و گو با ميراث آريا (chtn)، افزود: درآمد زره‌بافي به حدي نيست که بتوان از طريق آن امرار معاش کرد.

وي با اشاره به اين که زره‌بافي هنري بسيار مشکل و طاقت‌فرساست، اظهار داشت: اين هنر همچون ضريح‌سازي بسيار مشکل است و زنان شاغل در اين هنر سختي‌هاي بسياري را متحمل مي‌شوند.

اين صنعتگر جوان با تاکيد بر اين که شغل اصلي‌اش زره‌بافي نيست، ادامه داد: در رشته معماري تحصيل کرده‌ام ولي زنده نگاه داشتن اين صنعت نيز از اهميت بسزايي برخوردار است.

زره‌باف قزويني تصريح کرد: همه‌ساله با نزديک شدن ماه‌هاي محرم و صفر سفارش‌هاي دريافتي بيشتر مي‌شود و من خانواده‌ام را در زره‌بافي ياري مي‌کنم.

به گفته کاظمي از زره‌هاي بافته‌شده بيشتر در مراسم تعزيه‌خواني و سريال‌هاي تلويزيوني مرتبط با مراسم مذهبي استفاده مي‌شود.

اين صنعتگر برجسته در خصوص مواد اوليه صنعت زره‌بافي افزود: مواد اصلي اين هنر سيم است و با توجه به تقاضاي مشتريان زره‌ها از سيم‌هاي متفاوتي ساخته مي‌‌شوند.

وي خاطر نشان کرد: به طور معمول از سيم‌هاي برنجي، استيل، آهن و گالوانيزه در هنر زره‌بافي استفاده مي‌شود.

اين هنرمند با بيان اين که صنايع‌دستي از ديرباز به عنوان هنري سرگرم کننده و درآمدزا جايگاه خاصي داشته است، افزود: زره‌بافي در ميان بسياري از پيامبران و امامان معصوم (ع) نيز رونق خاصي داشته است و نخستين کساني که به اين هنر پرداختند، پيامبران بودند.

اين زره‌باف در گفت‌وگو با ميراث آريا گفت: به اين هنر در قرآن اشاره‌هاي زيادي شده چنان که خداوند در چند سوره، به فن زره‌سازي از سوي حضرت داوود (ع) اشاره کرده است.


112/


انتهای پیام/

کد خبر 1390082946