چهار محور مشترک ميراث‌فرهنگي ايران و ترکيه بررسي شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در اين جلسه که با هدف افزايش همکاري‌هاي دو کشور دوست و همسايه در زمينه‌هاي ميراث ملموس و ناملموس فرهنگي صورت گرفت؛ دو طرف بر گسترش روابط در زمينه‌هاي گردشگري، مرمت، برگزاري نمايشگاه‌ها و همچنين بهره‌گيري از کارشناسان و متخصصان معماري تاکيد کردند.

در اين نشست «اوميت يارديم»، سفير ترکيه، با اشاره به چهار محور مورد نظر اين دولت در پيشرفت همکاري‌هاي فرهنگي با ايران عنوان کرد: همان گونه که هر سال کميته مشترک توريسم دو کشور در خصوص توسعه گردشگري با يکديگر به بحث و تبادل نظر مي‌پردازند، دولت ترکيه علاقه‌مند است مانند گذشته در سال جاري نشستي با حضور دست‌اندرکاران توريسم دو کشور در ايران برگزار شود.

وي ادامه داد: در جريان جنگ جهاني اول بارها درگيري دولت عثماني با مهاجمان روسي و انگليسي به قسمت‌هايي از خاک ايران کشيده ‌شد و در اين ميان بسياري از سربازان ترک در مناطق مرزي ايران به شهادت ‌رسيدند. از آن‌جا که مقام شهدا در بين مسلمانان ارزش معنوي بسياري دارد، لازم است با موافقت دولت ايران در شهر سلماس يادبودي به پاس شهداي ترکيه بنا شود.

سفير ترکيه علاقه‌مندي بعدي کشورش را اين گونه عنوان کرد: با توجه به نزديکي تاريخي و فرهنگي دو ملت، سازه‌ها و بناهاي ايران و ترکيه نيز از منظر معماري شباهت‌هاي بسياري با يکديگر دارند، به همين دليل پيشنهاد مي‌کنيم در خصوص بازسازي و مرمت مقبره نظام‌الملک و ملک‌شاه سلجوقي که دو شخصيت مشترک تاريخي هستند همکاري‌هايي در اصفهان صورت پذيرد.

اوميت يارديم در پايان ضمن دعوت رسمي از هيات 15نفر‌ه‌ کارشناسان ميراث‌فرهنگي و موزه افزود: لازم است گروه متخصصين ايراني براي گسترش روابط و انجام مذاکرات بيشتر در زمينه‌هاي ميراث‌فرهنگي و تعاملات مشترک دو کشور به ترکيه سفر کنند.

پس از اظهارات سفير ترکيه، «مسعود علويان ‌صدر» (معاون ميراث‌فرهنگي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري) با اشاره به زمينه‌هاي مشترک فرهنگي، ديني و تاريخي دو کشور دوست و همسايه اظهار کرد: در بحث گردشگري اين يک ضرورت انکارناپذير است و لازم است جلسات و برنامه‌ريزي‌هاي مشترکي داشته باشيم.

علويان صدر ادامه داد: ما نيز موافق برگزاري کميته گردشگري هستيم و در اين رابطه فقط بايد سطح حضور مقامات از طرف دولت ترکيه اعلام شود تا بدين ترتيب بتوانيم زمان برگزاري اين نشست را تعيين کنيم.

وي تصريح کرد: سال گذشته ايران در نمايشگاهي که در کشور ترکيه برگزار شد شرکت کرد که البته با استقبال فراواني نيز روبه‌رو شد. پيشنهاد مي‌کنيم فعالان عرصه‌هاي فرهنگي ترکيه نيز نمايشگاهي در ايران برپا کنند تا آشنايي مردم دو کشور با يکديگر بيشتر شود.

علويان صدر در پاسخ به درخواست ايجاد بناي يادبود براي شهداي ترکيه در شهر سلماس اظهار داشت: شکي نيست که شهدا در فرهنگ اسلامي منزلت ويژه‌اي دارند. در تاريخ ايران نيز جنگ چالدران از جايگاه خاصي برخوردار است، به همين دليل پيشنهاد مي‌کنيم يادبودي از کشته‌‌شدگان جنگ چالدران در منطقه مذکور در ترکيه احداث شود تا هر دو کشور بناي يادبودي از شهداي خود داشته باشند.

معاون ميراث‌فرهنگي در ادامه، از دستاوردهاي علمي در زمينه مرمت و بازسازي بناهاي خشتي و سنگي در ايران خبر داد و اعلام آمادگي کرد که در صورت فراهم شدن زمينه‌هاي مشترک، اين دستاوردها در اختيار کارشناسان ترک قرار گيرد.

وي در پايان، ميراث‌فرهنگي را فرصتي براي شناخت ملت‌ها و پيوند قلوب مردم دو کشور دانست و افزود: ميراث‌فرهنگي و معنوي همواره عناصر پيوند دهنده ملت‌ها بوده و اين موضوعي مهم و غيرقابل انکار است که تعاملات نمايندگان دو کشور و رايزني‌هاي متعدد و استمرار مذاکرات مي‌تواند به تحقق آن سرعت ببخشد.
/102

انتهای پیام/

کد خبر 1390083015