پايان مرمت خانه فکري بندرلنگه

«عباس نوروزي» در گفتگو با ميراث آريا(chtn) اظهار داشت: ديوارهاي داخلي‌، کفهاي دروني و بيروني، قسمتي از سقف اتاق و آلاچيق حياط‌، درب و پنجره‌هاي داخلي و بيروني و نماي بيرون حياط و بادگيرهاي اين بناي تاريخي در 4 مرحله مرمت شده است.

وي ضمن اشاره به اينکه براي مرمت و بازسازي اين بنا 2ميليارد و 500 ميليون ريال هزينه صرف شده است.افزود: مصالح به کار رفته در اين بنا سنگ و ساروج و گچ کوره‌‌اي است که با بادگيرهاي بلند و زيباي خود يکي از الگوهاي اصلي معماري جنوب محسوب مي‌شود.

شايان ذکر است، خانه فکري3 هزار و400 متر مربع وسعت، و هزار و200 متر مربع زيربنا دارد. در قسمت ورودي بنا اتاقکي براي کنترل ورود و خروج افراد به داخل ساختمان وجود دارد. اين اثر تاريخي داراي25 اتاق ،3 تالار پذيرايي، 7بادگير که از چهار جهت باد را به داخل ساختمان هدايت مي‌کند.

وي با اشاره به اينکه اين اثر در سال 1375 به ثبت آثار ملي کشور رسيد، ادامه داد: اين بناي تاريخي متعلق به عبدالواحد فکري از تجار اواخر دوره قاجار است.

به گزارش ميراث آريا، پوشش سقف اين بنا از تيرهاي چوبي درخت چندل است که روي آنها با حصيرهايي از برگ درخت خرما (سون) و نِي(منگور پوشيده شده است. دربهاي اين بنا از چوبي به نام ساج ساخته شده است و در قسمت بالاي آنها شبکه‌هاي رنگي شيشه‌اي قرار گرفته است. حياط اين بنا با باغچه‌هاي متعدد و گلهاي کاغذي نما ، جلوه خاصي به اين مجموعه بخشيده است.

نوروزي در پايان تصريح کرد: موزه مردم‌شناسي بندرلنگه سال آينده درخانه فکري راه اندازي و درآن صنايع‌دستي،ظروف دوران قاجاريه و وسايل و سازه‌هاي صنعتي حفر آب نگهداري مي شود.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390083042