وي با اشاره به نخستين داوريهاي منطقهاي مهر اصالت که در استان قزوين برگزار شد، افزود: به منظور حضور آثار برجسته و شاخص در داوريهاي نهايي مهر اصالت يونسکو، در گام نخست شاهد برگزاري داوريها در سطح منطقهاي هستيم.
سرپرست اداره کل توسعه و ترويج اين معاونت تصريح کرد: در سه دوره حضور ايران در داوريهاي مهر اصالت بيش از يکصد اثر شاخص ايران موفق به دريافت اين نشان شدهاند.
توحدي بيان داشت: اين نشان براي تشويق و ترغيب هنرمندان و صنعتگران به منظور ساخت و توليد صنايعدستي با الهام از مهارتها، نقوش و شيوههاي سنتي اعطا ميشود.
اين مقام مسوول با تاکيد بر تداوم و پايداري سنتها و مهارتها در اين روش گفت: نشان مرغوبيت صنايعدستي يونسکو جواز اصالت يک کالا محسوب شده چرا که صنايعدستي بيانگر وضعيت هنر و صنعت مردم يک سرزمين است.
سرپرست اداره کل توسعه و ترويج تصريح کرد: صنايعدستي نقش بسزايي در شکلگيري هويت فرهنگي و هنري مردم يک کشور دارد و نشان مرغوبيت صنايعدستي يونسکو هر دو سال يکبار به آثاري تعلق ميگيرد که بر اساس معيارهاي تعريف شده، توليد ميشوند.
وي در ادامه به ميراث آريا اظهار داشت: اصالت و بيان هويت فرهنگي و ارزشهاي زيبا شناختي سنتي، نوآوري و ابتکار در طراحي و توليد، قابليت ارزيابي، کابرد مطمئن براي خريدار، تعادل بين قيمت، کيفيت و پايداري محصول، احترام به محيط زيست و بهرهگيري از رنگهاي طبيعي، مواد قابل بازيافت و استفاده از مواد و روشهاي سازگار با محيط زيست از شاخصهايي است که در ارزيابي آثار ارايه شده براي دريافت نشان ملي مرغوبيت موردتوجه داوران قرار ميگيرد.
111/
انتهای پیام/