منطقه باستاني تپه گل لاک تعيين حريم شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آمل «ابراهيم اميرکلائي» از 11 گمانه‌زني در جهت جغرافيايي شمالي ـ جنوبي و شرقي تپه گل لاک خبر داد و افزود: به دليل تخريب عوامل صرفا انساني مانند ساخت و ساز و مسير عبور و مرور، از گمانه‌زني در جهت غربي محوطه خودداري شد.

عضو هيات علمي دانشگاه آزاد سوادکوه يادآور شد: با توجه به تخريب عوامل صرفا انساني مانند ساخت و سازهاي مختلف و کشت و زرع گسترده و حفاري‌هاي غير مجاز که در اين محوطه انجام گرفته در چندين گمانه به داده‌هاي باستان‌شناختي که گوياي وجود بستر باستان‌شناختي در آن باشد، برخورد نشد.

وي همچنين تصريح کرد: گونه‌هاي سفال‌هاي خاکستري روشن تا تيره، قرمز و ظروف آشپزخانه‌اي از کشفيات اين گمانه‌زني‌ها بوده است.

سرپرست هيات گمانه‌زني تپه گل لاک آمل افزود: از يافته‌هاي شاخص اين گمانه‌زني در قسمت شيب تپه مي‌توان به يک سرپيکان مفرغين، يک ظرف کامل سفالين به رنگ قرمز و يک قالب آجر تاريخي اشاره کرد.

وي همچنين گفت: يافته‌هاي موجود همه بر پايه حدس و گمان است و امکان نظر دادن قطعي در مورد اين که استقرار در اين محوطه مربوط به چه دوره‌اي بوده است وجود ندارد، اما با توجه به قطعات سفالين يافت شده و مقايسه آن‌ها با يافته‌هاي مشابه ديگرمحوطه‌ها مي‌توان چنين عنوان کرد که استقرار در اين محوطه به دوران عصر آهن بر مي‌گردد.

/119

انتهای پیام/

کد خبر 1390090812