نجات آواي محلي اقوام ايراني از خطر فراموشي با برگزاري سوگواره عاشورايي

«سيد وصال حسيني» با بيان اين مطلب در حاشيه برگزاري سوگواره عاشورايي در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) افزود: نسل جوان امروز به خاطر جايگزيني موسيقي غربي به جاي موسيقي محلي اطلاعات چنداني از فلسفه و ريشه تاريخي موسيقي اقوام ايراني ندارد.

وي اظهارداشت: به همين دليل متاسفانه شاهد فراموش شدن موسيقي و آواي محلي سوگ اقوام ايراني هستيم که اميدواريم با برگزاري سوگواره عاشورايي از سوي سازمان ميراث‌فرهنگي اين آيين‌ها از خطر فراموشي نجات پيدا کنند.

حسيني با تشريح آثار و نتايج مهم برگزاري اين سوگواره افزود: يکي از مهم‌ترين نقاط مثبت برگزاري سوگواره عاشورايي آشنايي آيين‌ورزان و هنرمندان موسيقي سوگ با آيين اقوام مختلف ايران است که تعامل فرهنگي بين اقوام ايراني را به دنبال دارد.

به گزارش ميراث آريا، حسيني خاطرنشان کرد: با توجه به آيين‌هاي غني که در ايران وجود دارد، نبايد اجازه ورود رسوم غربي را به مراسم سوگواري داد.

وي با انتقاد از استفاده از برخي موسيقي‌هاي غربي در مراسم سوگواري، خاطرنشان کرد: برخي از موسيقي‌هايي که در حال حاضر مي‌شنويم هيچ سنخيتي با روح مراسم سوگواري ندارند در حالي که موسيقي‌هاي اصيل ايراني متناسب با روح عزاداري و سوگ هستند و داراي ريشه تاريخي‌اند.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1390090815