استفاده از تمامي ظرفيت‌هاي صنايع‌دستي نيازمند انجام تحقيقات بنيادي

«فريد سپهر زاده» پژوهشگر اجتماعي و کارشناس صنايع‌دستي در گفتگو با ميراث آريا (chtn)، با بيان اين مطلب گفت: به طور حتم ما بايد حافظ اصالت‌هاي خود باشيم اما بايد به نيازهاي دنياي امروز هم توجه کنيم.

وي ادامه داد: ما مي‌توانيم از صنايع‌دستي در خدمت مبلمان استفاده کنيم يعني مبل‌‌ها را با منبت و روکش پارچه‌هاي دستباف درست کنيم. اگر در صنعت اتومبيل يک اثر صنايع‌د‌ستي وجود داشته باشد، اتفاق مثبتي خواهد بود.

اين پژوهشگر اجتماعي تصريح کرد: همچنين بايد واحدي به نام تحقيق و توسعه در مراکز مهم صنايع‌دستي داشته باشيم تا نظرسنجي‌هايي در مورد سليقه بازار انجام دهد و در طرح‌هاي توسعه مدنظر قرار بگيرند.

سپهرزاده ادامه بيان داشت: بايد بپذيريم که فرصت‌هاي فراواني را از دست داده‌ايم چرا که ظرفيت رشد و توسعه صنايع‌دستي در ايران وجود دارد منتهي بايد عملي شود.

وي با اشاره به اين که براي استفاده از ظرفيت‌هاي صنايع‌دستي بايد کارهاي مختلفي انجام دهيم، اظهار داشت: ورود به عرصه پروژه‌هاي تحقيقاتي بنيادي، افزايش آموزش‌هاي استاد شاگردي، توسعه مراکز آموزشي و رشد تسهيلات بانکي قابل ارائه به صنعتگران از جمله اين فعاليت‌ها است.

اين کارشناس شناسايي بازارهاي هدف را لازمه ورود صنايع‌دستي به بازارهاي جهاني دانست و گفت: توليدکنندگان کشور بازارهاي جهاني را نمي‌شناسند به جز تعداد محدودي از توليدکنندگان فرش، بقيه با بازارهاي هدف آشنا نيستند.

سپهرزاده اضافه کرد: به اعتقاد من بزرگ‌ترين مشکل در صنايع‌دستي ايران نبود تئوري رشد و توسعه است يعني اين که بايد روش‌هاي منظم توليد، آموزش و پژوهش صنايع‌دستي داشته باشيم تا صنايع‌دستي در زندگي مردم وارد شود و سابقه و پيشينه خود را ضمن تطبيق با زمان حال حفظ کند.

وي در ادامه اظهار داشت: با رونق‌بخشي صنايع‌دستي بسياري از اهداف مهم همچون ايجاد اشتغال، افزايش درآمد ارزي و جذب گردشگر تحقق مي‌يابد.

اين پژوهشگر اجتماعي در پايان با تأکيد بر اينکه چند سالي است در حوزه صنايع‌دستي شاهد رقباي جهاني هستيم که با الهام گرفتن از طرح‌هاي بديع ايراني کارها و توليدات مشابه را پديد آورده‌اند، به ميراث آريا گفت: هر چند اين واقعيت تلخ را شاهد هستيم اما هنوز افرادي هستند که هنر واقعي را از کپي آن تشخيص مي‌دهند و مي‌توان گفت صنايع‌دستي ايران همچنان قلب تپنده بازارهاي جهاني اين هنر- صنعت است.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390090835