آينه‌کاري سنتي راه ورود به معماري مدرن را يافت

معاون صنايع‌دستي استان فارس در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين مطلب افزود: در گذشته از آينه‌کاري سنتي در اماکن مذهبي استفاده مي‌شد اما امروزه شاهد آينه‌کاري خانه‌هاي جديد نيز هستيم.

«حبيب شهبازي» با اشاره به اين که بيش از 10 هنرمند استان فارس با آينه‌کاري آَشنايي دارند، تصريح کرد: آموزش اين هنر اغلب از پدران به پسران صورت مي‌گيرد.

وي افزود: اوج هنرنمايي صنعتگران آينه‌کار استان فارس در عتبات عاليات عراق قابل مشاهده است و هم اکنون گروهي از صنعتگران اين استان در عراق مشغول به کار هستند.

معاون صنايع‌دستي استان فارس اضافه کرد: آينه‌کاري از هنرهاي مرتبط با تزئينات داخلي معماري است که در استان فارس بيشتر به منظور زيباسازي نماي داخلي بنا به کار مي‌رود.

به گفته وي طرح‌هاي گره و گردان عمده‌ترين فرم‌هاي آينه‌کاري فارس به شمار مي‌آيند که طرح گره از ترکيب قطعات هندسي آينه در کنار يکديگر و گسترش آن بر طبق اصول خاص گره پديد مي‌آيد.

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان فارس در گفت‌وگو با ميراث آريا يادآور شد: برش طرح‌هاي گردان به دليل قوس‌ها و پيچش‌هاي اسليمي و گل بته مهارت خاصي را مي‌طلبد و اسليمي‌ها جداکننده زمينه است.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390091216