«قربان عباسي» افزود: مجموعهاي از بناهاي يک و دو طبقه با مصالح بومآورد نظير سنگ و چوب، خانههاي روستا را تشکيل داده که به دليل رطوبت موجود در منطقه اغلب با کرسيچيني ساخته شده است.
وي يادآور شد: تا کنون سه محوطه تاريخي «کفتر خوسه»، «شهربت» و «پشت لام» در روستاي زيارت به ثبت رسيده و ۴۰ بناي خاص روستا متعلق به دوره قاجاريه و پهلوي نيز براي ثبت در فهرست آثار ملي در نظر گرفته شده است.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان گلستان با بيان اينکه ساختار معابر روستا بر اساس ضرورت و نياز روستاييان شکل گرفته و تاثير عمدهاي بر شکل روستا داشته است، خاطرنشان کرد: طرح هادي و بهسازي بافت زيارت با مشارکت بنياد مسکن و ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان گلستان در دست انجام است.
عباسي با تاکيد بر اينکه روستاي زيارت همچنان به عنوان منطقه نمونه گردشگري مورد توجه است، اظهار داشت: روستاي زيارت در جنوب شهر گرگان از جمله مناطق ييلاقي مهم اين شهرستان به شمار ميرود و هر سال گردشگران داخلي و خارجي بسياري را به سوي خود جلب ميکند.
مديرکل ميراثفرهنگي استان گلستان با بيان اينکه بافت سنتي اين روستاي توريستي دستخوش تغيير و تحول شده است، به ميراثآريا گفت: با توجه به فاصله کم روستاي زيارت از شهر گرگان، طبيعي است که عدهاي از مردم با توجه به ويژگيهاي منطقه، اقدام به ساخت و ساز در اين روستا کنند.
وي افزود: عدم وجود قوانين شفاف و مهمتر از آن، ضمانتهاي اجرايي دقيق براي جلوگيري از ساخت و سازهاي بيرويه و مديريتهاي چندگانه سبب ايجاد وضعيت کنوني شده است.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان گلستان ادامه داد: سهلانگاري برخي مراجع قانوني در دولتهاي گذشته از ديگر عواملي است که انبوهسازي در زيارت را دامن زده و بر جسارت و بي توجهي مردم و انبوهسازان افزوده است.
عباسي با بيان اينکه در حال حاضر ادارهکل ميراثفرهنگي استان گلستان با همکاري دهياري روستاي زيارت مشغول مراقبت از بافت تاريخي است، گفت: همچنين طرح هادي روستا نيز توسط بنياد مسکن استان با هزينه بيش از 2 ميليارد ريال اعتبار براي بازسازي بافت روستاي زيارت در حال اجرا است.
وي خاطرنشان کرد: ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان گلستان در نظر دارد در صورت مشارکت مردم ساکن بافت سنتي روستا، اقدام به مرمت کند.
/117
انتهای پیام/