کشف فسيل چشم‌هاي يک شکارچي ماقبل تاريخ در استراليا

به گزارش ميراث آريا (Chtn)، اين چشم‌هاي فسيل شده که در جزيره کانگوروي استراليا کشف شدند، 3 سانتيمتر قطر داشته و از 16 هزار عدسي تشکيل شده بودند متعلق به موجودي همچون نرم‌تنان امروزي بوده که «آنومالوکاريس» ناميده مي‌شده است.

دانشمندان اعلام کردند،‌ آنومالوکاريس‌ها در حدود يک متر طول داشته و در عصر کامبرين مي‌زيسته اند. اين موجودات که به «کوسه سفيد بزرگ» شهرت پيدا کرده اند، از زنجيره غذايي دريايي تغذيه مي‌کرده‌اند.

«جان پترسون» سرپرست تيم اکتشاف گفت: اين اکتشاف نشان مي‌دهد که «آنومالوکاريس»‌ها در اعماق دريا و در محيط‌هايي با آب روشن زندگي مي‌کرده و از قدرت بصري بسيار بالايي برخوردار بودند و نسبت به ديگر موجودات همانند خود بازوهاي تکامل يافته‌تري داشته به کمک آن به سرعت صيد خود را شکار مي‌کردند.

وي افزود: چشم‌هاي بزرگ اين خزنده دريايي در کناره‌هاي سر آن قرار داشته و معمولا در برابر ساختارهاي دفاعي ديگر موجودات همچون ترشحات سمي يا تيغ افشاني، تا حدودي ضعيف بوده است.

به گزارش ميراث آريا، دانشمندان اعلام کردند، 16 هزار عدسي موجود در چشم‌هاي اين جانور در نوع خود بي‌نظير است، درحالي که بسياري از حشرات امروزي که اندام تکامل يافته‌تري دارند تنها در حدود 3 هزار عدسي چشمي داشته و فقط سنجاقک‌ها با 30 هزار عدسي چشمي بيش از آنومالوکاريس‌ها عدسي چشمي دارند.
/109

انتهای پیام/

کد خبر 1390091716